lauantai 28. syyskuuta 2019

S Äärivasemmistolaiset keksivät vaikka omasta hatustaan "natsistisuuksia"

Melkein kaikki äärivasemmiston operaatioista jäävät vaille suurempaa mediahuomiota. Äärimetalli on yleisesti varsin marginaalinen genre ja äärivasemmisto kohdistaa hyökkäyksensä yleensä pienimuotoisia tapahtumia ja keikkailtoja vastaan. Välillä tähän tulee poikkeuksia, joista kenties parhaana esimerkkinä Turku Saatanalle -tapahtumaan kohdistuneet hyökkäykset, joista uutisoitiin laajasti myös valtavirtamediassa.

Turku Saatanalle on vuosittain Metallihelvetti-keikkajärjestäjän järjestämä äärimetalliin keskittyvä tapahtuma, joka kokoaa yhteen ison liudan marginaalimetelin artisteja ja heistä diggailevia faneja. Vuonna 2017 Turku Saatanalle joutui äärivasemmiston kohteeksi antifasistien keksittyä, että tapahtumassa soittavat Naer Mataron ja Sielunvihollinen olivat natsistisia.

Kreikkalaisen Naer Mataronin yhteydessä natsisyytökset johtuivat siitä, että yksi bändin perustajajäsenistä, Giorgos Germenis, oli istunut yhden kauden Kreikan parlamentissa äärioikeistolaisen Golden Dawn -puolueen edustajana. Bändi kuitenkin perustettiin jo noin 20 vuotta ennen Germenisin parlamenttikautta, eikä Germenis edes ollut tulossa soittamaan koko Turku Saatanalle -tapahtumaan. Bändi on myös ilmoittanut, että sen musiikki ei ole lainkaan poliittista.

Sielunvihollista taas pidettiin rasistisena, koska sen sanoituksissa kritisoidaan rankalla kädellä kristinuskon lisäksi myös islamia. Mitään rodullisia teemoja bändin musiikissa ei ole.

[Jiri Keronen Vae victis -blogissaan 7.2.2019 julkaisemassaan merkinnässä Äärivasemmisto vastaan black metal]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti