tiistai 24. syyskuuta 2019

S Keskiluokka ja hallituksen ideologisiin tarpeisiin järjestämät veronkorotukset

Sisäministeri Maria Ohisalo ei tajua, mikä keskiluokkaa näissä veronkorotuksissa pännii. Eihän ketään haittaisi, jos "muutama" euro kuussa otettaisiin lisää, mikäli sillä oikeasti laitettaisiin yhteiskunta kuntoon. Keskiluokkaa pännii se, että veronkorotukset laitetaan kaikkeen turhaan roskaan ja kaikki "parannukset" ovat lähinnä marginaalisia ja kosmeettisia.

Hallitus laittaa satunnaisesti muutamiin etuuksiin marginaalisia korotuksia. Samaan aikaan verotus nousee kautta linjan. Muutamat eurot perusturvaan menevät välittömästi nouseviin veroihin ja kuluihin eikä köyhälle jää tälläkään kertaa käteen kuin räkää ja paha mieli.

Samaan aikaan hallitus syytää miljoonia ulkomaille, poliitikoille ja eturyhmille. Pelkästään kehitysavun (joka ei kehitä tai auta) nostoon menee rapiat sata miltsiä. Tällä massilla olisi saatu palkattua aika monta hoitajaa. Puoluetukiin ja avustajiin taas tungetaan kymmeniä miljoonia poikineen. Näillekin rahoille olisi ollut hiukan enemmän käyttöä kansalaisten lompakossa kuin hallituksen elintasomuhkuissa.

Hallitus on jo nyt rikkonut kaikki tärkeimmät lupauksensa. Vappusatasta ei tule, hoitajamitoitukseen ei ole rahaa ja kaikki ympäristötavoitteet jäävät lähinnä jaloiksi kannanotoiksi ja kiiltäviksi mielikuviksi.

Keskiluokkaa - ja yleisemminkin kansaa - vituttaa se, että hallitus varastaa entistä enemmän rahaa ja tunkee tämän massin omiin ideologisiin projekteihinsa ja omien hyvä veli -verkostojensa taskuihin. Tämä näkyy siinä, miten hallituspuolueiden kannatus laahaa kaukana pääoppositiopuolueiden takana, eikä ole mitään merkkejä, että se tulisi myöskään nousemaan sieltä.

Jos hallitus käyttäisi veromassit järkevästi, kansaa tuskin pännisi samalla tavalla ja hallituksen kannatus saattaisi jopa nousta. Koska hallitus käyttää veromassit typerästi ja itsekkäästi, hallituksen kannatus laskee. Mikäli tämä touhu ei muutu (ja sanokaa minun sanoneen, että se ei muutu), tulee hallitus häviämään seuraavat vaalit.

[Jiri Keronen Facebookissa 21.9.2019. Ulostuloon liittyy Helsingin sanomat -lehden uutisartikkeli Vihreiden Ohisalo bensa­verosta: Onko keski­luokalle tärkeämpää muutama euro kuussa vai se, että yhteis­kunta on kunnossa?.]

2 kommenttia:

  1. Oheisesta linkistä aukeavasta uutisesta kopioin seuraavaa sinulle ja Jirillekin tiedoksi: "Veronkiristysten syynä on työeläkevakuutusmaksujen ja sairausvakuutusmaksujen nouseminen. Rinteen hallitus on perinyt ne Juha Sipilän (kesk.) hallitukselta, eikä hallitus ole siis itse ollut niistä päättämässä." https://www.vantaansanomat.fi/artikkeli/801440-uusi-laskelma-verotus-kiristyy-ensi-vuonna-myos-2300-ekk-tienaavilta-noin-68?fbclid=IwAR2JEb51SID-q9-c9wIFlWoSuE8_EENqu5CZLsk18spZapNXppfHNItA4do

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Verotuksen kokonaisuuden säätäminen on silti kunkin hallituksen vastuulla. Ainakin vähän pitemmällä tähtäimellä.

      Poista