lauantai 12. marraskuuta 2016

Näin Yle kertoi presidentti Obaman reaktiosta Trumpin voitonpuheeseen {S}

Yhdysvaltain istuva presidentti Barack Obama sanoi keskiviikkona rohkaistuneensa seuraajakseen nousevan Donald Trumpin voitonpuheesta.

– Toivon, että hän pitää saman hengen läpi muutoksen, Obama kertoi ensimmäisessä puheessaan Trumpin valinnan jälkeen.

Vaalituloksen ratkettua Trump esiintyi huomattavasti sovinnaisemmin kuin raastavan kampanjan aikana – hän muun muassa ylisti vastaehdokas Hillary Clintonia, toivoi demokraattien ja republikaanien kannattajien yhteentuloa sekä maalaili kansainvälisiin suhteisiin kiistattomuutta ja kumppanuutta vihamielisyyden ja konfliktin sijaan.

Obama myönsi olevansa surullinen "oman joukkueen häviöstä", mutta toisti samaa kuin Trump: kansa ei ole etukädessä demokraatteja ja republikaaneja, vaan yhdysvaltalaisia.

– Sen kuulin Trumpin kommenteista viime yönä. Sen kuulin myös, kun puhuin hänelle suoraan. Ja rohkaistuin tästä.

[Näin oli Ylen toimittaja Tiina Länkinen kuvannut 9.11.2016 julkaistussa uutisartikkelissaan Yhdysvaltain väistyvän presidentin, presidentti Barack Obaman, joka oli kahdesti tullut valituksi virkaan Demokraattisen puolueen listoilta, reaktiota tammikuun 20. päivänä virkaan astuvan presidentin, Republikaanisen puolueen Donald Trumpin voitonpuheeseen. Demokraattinen puolue olisi Obama ehdokkaanaan ehkä voittanut nämä vaalit, mutta kun F.D. Rooseveltin neljän kauden ennätyksen jälkeen Yhdysvalloissa ei ole enää ollut mahdollista asettua ehdokkaaksi kolmatta kertaa virkaan tehdyn perustuslain muutoksen vuoksi.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti