maanantai 14. marraskuuta 2016

{L} Puhuu Trumpista ja sanoo, että kukaan ei tee Amerikasta suurta

Sarastus-verkkolehdessä julkaistui kirjailija Jack Donovanin kirjoitus, jossa hän puhuu Donald Trumpista ja sanoo, että kukaan ei tosiasiassa tee Amerikasta suurta.

Kirjoitus on ilmestynyt ennen äskettäisiä Yhdysvaltain presidentinvaaleja, jotka Trump voitti.

Donovan kertoo kirjoituksessaan pitävänsä todennäköisenä (kuten olivat tehneet lukemattomat muutkin), että Hillary Clinton tulee voittamaan vaalit.

Ja hän kertoo pitävänsä Hillarya parempana vaihtoehtona nykyisessä tilanteessa. Mutta mistä syystä! Donovan kannattaa identiteettipolitiikkaa, mikä on nyky-Suomessakin pahapaha.

Mutta, oi, siis, katso, kirjoitus:

Kukaan ei tee Amerikasta suurta

PS:

Kirjoituksen on suomentanut Lauri Stark, ja suomennokseen on päässyt huolimattomasta kääntämisestä tai ajattelusta aiheutunut virhe. Virhe löytyy tekstin kohdasta "Kysyin meksikonamerikkalaiselta Trumpin kannattajalta, joka on syntynyt ja kasvanut täällä[...]". Ilmaisun "meksikonamerikkalaiselta" tulisi varmaankin kuulua "amerikanmeksikolaiselta". Virhe on samanlainen kuin mitä suomalaisissa tiedostusvälineissä ja blogeissa vähän väliä on tullut eteen. Muistan törmänneeni moneen kertaan siihen, että Yhdysvaltain pian väistyvää presidenttiä Barack Obamaa on kutsuttu "afrikanamerikkalaiseksi", vaikka oikea ilmaisu olisi "afroamerikkalainen" tai "amerikanafrikkalainen". Jos ei osaa kieltä, niin tietenkin englannin kielen "african" kuulostaa siltä kuin siinä olisi genetiivi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti