tiistai 22. marraskuuta 2016

Putinin ja Hitlerin rinnastaminen tietyssä suhteessa {S}

Kun Iso-Britannian pääministeri Neville Chamberlain saapui neuvottelumatkalta Saksasta syksyllä 1938 ja heilutteli Hitlerin kanssa tehtyä sopimusta (jossa sotahullulle diktaattorille annettiin mitä hän sillä kertaa oli halunnut vaikkei hänen toimiaan hyväksyttykään) vakuuttaen sen takaavan "rauhan meidän elinajaksemme" olisi ollut liki huvittavaa kukkua ajatella, että vain vuosi eteenpäin koko Eurooppa olisi sodassa. Jälkiviisas historia on tuominnut Chamberlainin historian roskatynnyriin myötäilijänä joka antoi periksi. Kuten sanoin, historiasta eivät monet ole mitään oppineet ja samanlaista Chamberlainin asennetta ajavat nykyäänkin monet.

Vielä vuonna 2013 olisi ollut pähkähullua ja liki huvittavaa kukkua muuten ajatella että Venäjä hyökkää naapurimaansa ja veljeskansansa kimppuun ja riistää väkivalloin alueita valtiosta, joka on oikeastaan koko venäläisen kulttuurin kehto ja jonka turvallisuuden ja alueellisen koskemattomuuden se itse on nimenomaisesti erityisellä kansainvälisellä sopimuksella taannut. Vaan niin vai kävi.

[nimimerkki "Pseudohippi" 14.11.2016 Tiede-lehden keskustelupalstan ketjussa Presidentti Donald. J. Trump - Make America Great Again]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti