sunnuntai 27. marraskuuta 2016

Moni Göteborgin nuorisoon kuuluvista ymmärtää islamilaista ääriliikettä {S}

130 kyselyyn vastannutta nuorta kertoi ymmärtävänsä uskonnollisia ääriliikkeitä. Määrä vastaa 11,3 prosenttia nuorista. Puolet kyselyyn vastanneista kuvaa itseään hyvin uskonnollisiksi. Enemmistö on muslimeja, ja 40 prosenttia kristittyjä.

– Osa tapaamistamme nuorista käyttää halventavaa ilmaisua "kafir" ihmisistä, jotka eivät ole uskovaisia. He sanovat, että sellaiset ihmiset voivat mennä helvettiin tai että Isis on oikeastaan oikeassa ja niin edelleen, kuvailee Guluzar Tarhan Selvi GP:ssä.

[Näin oli lausuttu Paula Tapiolan kirjoittamassa 28.10.2016 julkaistussa Ylen uutisartikkelissa Lehti: Joka kymmenes Göteborgin lähiönuorista sympatisoi uskonnollisia ääriliikkeitä, joka käsittelee Ruotsin Göteborgissa lähiönuorison piirissä tehdyn kyselyn tuloksia. Veikkaanpa, että nämä kirjoituksessa mainitut Göteborgin "uskonnolliset ääriliikkeet" ovat kaikki islamilaisia. Islam on 600-luvulla jKr. profeetta Muhammadin Arabian niemimaalla perustama uskonto ja vihaideologia, jonka nähdessään Isä Jumalakin itkee.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti