lauantai 12. marraskuuta 2016

Avoimesta, demokraattisesta keskustelusta ja vasemmiston sitä koskevasta käsityksestä {S}

Avoin, demokraattinen keskustelu on juuri sitä, miltä termi kuulostaisikin: liberalismin arvojen mukaista ideoiden vapaata markkinaa, jossa jokainen voi ajatuksiaan esittää ja kuulijat ratkaisevat, mitkä ajatukset menestyvät.

Vasemmiston määritelmä on kuitenkin jokseenkin erilainen. He katsovat demokraattisen keskustelun olevan perässä myöntelyä ja nyökyttelyä samanmielisten vasemmistolaisten kesken. Kenellekään, joka on Kokoomuksesta oikealle, eli oikeistolainen alkuunkaan, ei tule olla oikeutta keskusteluun osallistua. Vasemmiston samanmieliset arvioivat ympäristönsä ihmiset ja luokittelevat heidät joko ihmisoikeuksien arvostajiin (lupa osallistua keskusteluun) tai ihmisvastaisiin toimijoihin (ei lupaa, ulos vaan).

Vihreän Langan artikkeli "Vihapuhe tappaa avoimen keskustelun" oli häikäisevän hieno esimerkki tästä ajattelusta. Vääränlainen avoin keskustelu tappaa avoimen keskustelun. Paitsi, että jos suljet tietynlaisen puheen ulos, keskustelu sananmukaisesti lakkaa olemasta avointa.

[Näin oli lausuttu Tuonen joutsen -blogissa 28.10.2016 julkaistussa merkinnässä Vasemmisto sahaa taas omaa oksaansa, jossa puhutaan vasemmiston ihmisoikeuksien vastaisuudesta ja heikäläisten hermeettisesti suljetun sosiaalisen kuplan innokkaasta rakentamisesta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti