keskiviikko 19. lokakuuta 2016

Tämä pelkää {S}

Taisi olla joku vanhempi valtiomies (ettei vain ollut Karjalainen?), joka sanoi, että ennustaminen on vaikeaa ja erityisen vaikeaa on tulevaisuuden ennustaminen. Ykänkin kirjoitus on fiktiota, eikä Ykä sitä ennustukseksi väitäkään. Jonkinasteiseen konfliktiin tämä massamaahanmuutto kuitenkin luultavasti johtaa; millaiseen, se jää nähtäväksi. Viime vuoden aikana olen todella alkanut pelätä.

Toisin kuin Ruotsissa, meillä ei ole ollut poliittisia murhia miesmuistiin. Maahanmuutto on nyt aiheuttanut niin paljon vihaa poliitikkoja kohtaan, että en pitäisi poliittisia murhia mahdottomina aivan lähitulevaisuudessa. Maahanmuuttajia vastaan ei toistaiseksi ole ilmennyt juurikaan väkivaltaa, mutta sen kasvu on luullakseni vain ajan kysymys. Yksittäisten höyrypäiden ja pienten ryhmien spontaanisti suorittamat teot voidaan varmaan pitää hallinnassa, mutta ajatellaanpa tilannetta, jossa älykkäät ihmiset muodostavat maanalaisen armeijan. Se kykenee organisoituun toimintaan, jonka torjuminen saattaa olla toivoton tehtävä.

Tärkeä syy nykyiseen tilanteeseen on länsimainen moraali. Vaikka kristinuskon rooli nykyisessä länsimaisessa yhteiskunnassa on aika lailla heikentynyt, tietyt osat sen moraalista elävät vielä voimakkaasti. Me pidämme velvollisuutenamme auttaa sorrettuja ja köyhiä. Tämä on voimakkaasti iskostunut länsimaiden kansojen mieleen aivan riippumatta siitä, uskovatko ihmiset kirkon opetuksiin.

Kun päätöksiä tehdään pelkästään moraalisin perustein, jää arvioimatta, mihin on varaa ja mihin ei. Tähän mennessä kristilliseen moraaliin on ollut varaa, mutta väestön kasvu ja siihen liittyvät ilmiöt ennakoivat, että pian tähän ei varaa enää ole. Jos jokin toiminta uhkaa selkeästi ihmisten omaa etua, jäävät moraaliset näkökohdat helposti syrjään. Tällä hetkellä on vielä paljon ihmisiä, joiden toimintaa ohjaa länsimainen moraali, koska he eivät uhkia näe tai ovat jopa valmiita eduistaan tinkimään. Pian kuitenkin nousee uusi sukupolvi, joka näkee uhat konkreettisesti ympärillään, eikä ole vaikea ennustaa, että tämä sukupolvi hylkää nykyisen suvaitsevaisen moraalin. Tätä vahvistava tekijä on nuorison yleinen taipumus nousta vanhempiensa aatemaailmaa vastaan. Tuloksena saattaa olla kansanmurhia, joihin verrattuina Stalinin ja Hitlerin touhut olivat näpertelyä.

[nimimerkki 'Toinen professori' 8.9.2016 Yrjöperskeles-blogin merkinnän Raja lukijakommenteissa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti