torstai 25. elokuuta 2022

S Miksi naiset kaunistautuvat

Tästä päästään toiseen välipäätelmään: emme ole sellaisten miesten jälkeläisiä, jotka mieltyivät vanhoihin naisiin, mutta voimme hyvin olla ja luultavimmin olemme sellaisten naisten jälkeläisiä, jotka mieltyvät itseä hieman vanhempiin miehiin. (Tämä ei toki muuta sitä seikkaa, että nuoruus ja ulkonäkö ovat merkittäviä kriteereitä etenkin nuorten naisten harjoittamassa parinvalinnassa.)

Näin ollen ei ole kummallista, että suuri osa nykynaisten koristautumisesta pyrkii nimenomaan muokkaamaan nuoruudesta ja terveydestä – siis hedelmällisyydestä – kertovia signaaleja. Puuteri silottaa kasvoja; silmämeikki luo silmiä suurentavia ja silmänvalkuaista vaalentavia kontrasteja; hiustenhoitotuotteet lisäävät karvoituksen tuuheutta ja kiiltoa; rintaliivit saavat rinnat näyttämään pystymmiltä eli nuoremmilta; sukkahousut korostavat muotoja ja antavat vaikutelman tasaisemmasta ihosta; huulipuna voimistaa huulten signaaliarvoa; karvojen nyppiminen vähentää maskuliinista vaikutelmaa; treenaaminen ja ruokavalion tarkkailu hillitsee vyötärön leviämistä ja niin edelleen.

Se, että ulkonäön muovaamisessa on runsaasti kulttuurista vaihtelua, ei muuta päätelmää, että naisen ulkonäöllä on keskimäärin suurempi merkitys miehelle kuin miehen ulkonäöllä on naiselle. Ilmiön universaalius viittaa biologiseen alkusyyhyn.

[Näin oli lausuttu tiedetoimittaja ja tietokirjailija Osmo Tammisalon Ihmisluontoa etsimässä -blogissa 28.4.2022 julkaistussa merkinnässä Ulkonäköpaineet arjessa ja akateemisessa tutkimuksessa.]

[Tähän yhteyteen sopii mielestäni hyvällä maulla yksi maailman huonoimmista vitseistä:]

Kysymys: Miksi naiset meikkaavat ja käyttävät hajuvettä?

Vastaus: "Siksi, että ne ovat niin niin rumia ja haisevat niin saatanan pahalle!"

2 kommenttia:

 1. Asiahan on yksinkertainen:
  mies haluaa pillua ja nainen haluaa rahaa.

  Siksi naisen on syytä laittautua mahdollisimman haluttavaksi seksuaalisesti ja miehen hankkia valtaa, statusta ja rahaa, tässä järjestyksessä.
  Pelkkä raha yksinään ei riitä kohottamaan miehen statusta:

  jos Hjallis Hjarkimo olisikin pitkäaikaistyötön, joka on voittanut Eurojaskasta 90 megaeuroa, ei hänen ympärillään pörräisi missejä.
  Ei, vaan häntä riivaisivat kapakkaruusut ja siipiveikot, jotka lopulta alkaisivat käskyttää häntä antamaan rahaa heille;
  sehän ei olisi "oikeasti" hänen rahaansa, toisin kuin Hjalliksen nyt.

  VastaaPoista