sunnuntai 7. elokuuta 2022

S Italianamerikkalaisten ansiosta Kummisetä-elokuvasta tuli se, mikä se on, osa 1

Coppolan visio näkyy elokuvan lukuisissa yksityiskohdissa. Suuri osa näyttelijöistä on italianamerikkalaisia, mutta he eivät muistuta amerikkalaisissa elokuvissa usein nähtyjä kliseisiä hahmoja, jotka venyttävät vokaaleja puhuessaan.

[Näin oli lausuttu Episodi-verkkosivustolla 13.4.2022 julkaistussa Jussi Huhtatien kirjoittamassa artikkelissa Marlon Brandoa ja Al Pacinoa ei haluttu Kummisedän tähdiksi, ja tuotanto oli loputonta taistelua – Näin syntyi ajaton klassikko.]

[PS. Mitenhän suuri oli ollut elokuvan syntymisen aikaan Italian yhdysvaltalaispopulaatio?]

2 kommenttia:

 1. Produktiolla oli myös hankaluuksia, joita tuossa artikkelissa ei mainittu:
  jatkuvaa pientä takkuamista, joka kokonaisuutena vaikeutti elokuvan tekemistä suuresti, kun tapaukset tuntuivat vielä liittyvän jotenkin toisiinsa.

  Lopulta tuottajaan otettiin yhteyttä mafian taholta ja pyydettiin poistamaan käsikirjoituksesta sanat "mafia" ja "Cosa nostra", koska sellaisia ei kuulemma ollut olemassakaan.

  Näin tehtiin, ja kuvaukset alkoivat rullata saman tien kuin ylimääräisesti rasvattuina!
  Elokuvan alun hääjuhla kuvattiin Colombon mafiaperheen omistamassa kartanossa, joka oli luovutettu produktiotiimin käyttöön tarkoitusta varten.

  Ei tiedetä, millä muilla tavoilla mafia elokuvan lopulliseen muotoon vaikutti, mutta melkoisen romantisoidun kuvan se järjestäytyneestä rikollisuudesta antaa.

  VastaaPoista