keskiviikko 19. heinäkuuta 2017

S Perussuomalaiset puolueena kannattaa suuntaa alhaalta ylöspäin

Perussuomalaiset puolueena kannattaa suuntaa alhaalta ylöspäin, eli kansan mielipiteen tulee ohjata päättäjien toimintaa. Useimmat muut puolueet edustavat elitististä demokratiaa, jossa päättäjät suuressa viisaudessaan tekevät ratkaisuja, jotka usein ovat ristiriidassa heidän äänestäjiensä mielipiteiden kanssa.

Kansa ei todellakaan ole aina oikeassa, mutta silloin päättäjien tehtävä on olla kansantajuisia ja perustella avoimesti keskustellen, miksi heidän näkemyksensä on parempi kuin heidän äänestäjiensä näkemys. Elitismiä toiseen potenssiin edustaa se, ettei vaivauduta edes perustelemaan miksi kansan mielipide jätetään huomiotta; elitismiä kolmanteen potenssiin edustaa se, että tiedetään oma näkemys heikommin perustelluksi ja silti ajetaan sitä.

Konkreettisena esimerkkinä viimeisestä toimii pakkoruotsi, jota kansan enemmistö on aina vastustanut ja jota ei kukaan milloinkaan ole osannut perustella pätevästi – silti edelleen kaikki muut eduskuntapuolueet paitsi perussuomalaiset ovat pakkoruotsin kannattajia! Näin on siitäkin huolimatta, että kaikkien muiden puolueiden paitsi RKP:n ja vihreiden äänestäjien enemmistö haluaa luopua ruotsin kielen pakollisuudesta. 

[kielitieteilijä Jaakko Häkkinen blogissaan 16.6.2017 julkaisemassaan merkinnässä Jag är persu]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti