sunnuntai 23. heinäkuuta 2017

S Muhammad-pilakuvat ovat hieno juttu

Pienestäpä minäkin mieleni pahoitan. Mutta asiaan. Kuten olen joskus puhunutkin, mielestäni Muhammed-pilakuvat ovat hieno juttu.

Mehän tiedämme, että islamilaisessa kulttuurissa kasvaneilla on silloin tällöin taipumusta väkivaltaiseen mellakointiin syistä, jotka eivät suomalaisille ole aina ihan itsestään selviä. Suomalaiselle kulttuurillehan väkivaltainen mellakointi yhtään mistään syystä on täysin vierasta, ja sitten jos perusteeksi vielä ilmoitetaan epämääräinen tuherrus jostain puolitoista tuhatta vuotta sitten eläneestä tyypistä, suomalaisten aivojen logiikkakeskus menee täydelliseen syntax erroriin.

Tyypillinen suomalainen myös ajattelee, että minä en sekaannu teidän asioihinne, kunhan tekään ette sekaannu minun asioihini. Niinpä hän on sitä mieltä, että kehitysmaissa paikalliset saavat käyttäytyä kuten haluavat, mutta jos sieltä tullaan tänne sivistysmaihin, on käytöksenkin muututtava sivistysmaihin sopivaksi.

[Näin oli lausuttu Pekan porstua -blogissa 12.7.2017 julkaistussa merkinnässä Siedätyshoitoa ja muuta homoilua, jossa käsitellään kaiken maailman ahdasmielisille tarkoitettua kulttuurista siedätyshoitoa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti