lauantai 22. heinäkuuta 2017

L Linkitystä Ylen uutimiin 22.7.2017

Ollaan taas siinä vaiheessa elämää, jolloin julkaistuu melkein jokaviikkoinen uutiskatsaukseni:

..

Tatu Kuukkanen kertoo, että Sosiaali- ja terveysministeriö oli asettanut virkamiestyöryhmän sorvaamaan sote-uudistuksen valinnanvapauslakia, mutta asiasta oli kanneltu sen vuoksi, että työryhmä on varsin naisvaltainen. Oi, katso:

Rikkoiko ministeriö tasa-arvolakia? Naisvaltaisesta sote-työryhmästä kanneltu

**

Pauliina Grym kertoo, että Yhdysvalloissa Yellowstonen kansallispuistossa saa taas alkaa tappamaan ei kun metsästämään harmaakarhuja. Päätös on voimassa toistaiseksi. Siihen asti kunnes kanta on sopivasti ehtinyt vähentymään. Niin, ja lukuisat intiaaniheimot ovat haastaneet maassa liittovaltion oikeuteen. Tämä siitä huolimatta, että linnutkin lentävät eikä rotuja ole olemassa. Oi, katso:

Intiaanit haastoivat Yhdysvallat oikeuteen suojellakseen Yellowstonen karhuja

**

Juha Hintsala sanoo, että koiralla on suotuisia terveysvaikutuksia. Oi, katso:

Koiralla on suotuisia terveysvaikutuksia – tässä 6 esimerkkiä

PS Kannattaa ottaa sellainen koira, jolla ei ole vesikauhua.

**

Teemu Hallamaa kertoo Perussuomalaisista eronneen Sininen tulevaisuus -ryhmän, entisen Uusi vaihtoehto -ryhmän, kehnoista kannatusluvuista. Oi, katso:

Uudelle vaihtoehdolle karmeat gallup-luvut: Puheenjohtaja Elo uskoo kannatuksen vielä löytyvän

PS Ryhmittymän eduskuntaryhmän puheenjohtaja Simon Elo on kuitenkin uutisen mukaan toiveikas. Hän sanoo: "Mitä pidemmälle mennään ja mitä enemmän meidän linjamme eroaa perussuomalaisten linjasta, sitä enemmän uskon, että se on meille hyväksi". Mutta eikös eduskunnassa ole jo monta sellaista puoluetta, jotka suuresti eroavat Perussuomalaisista?

**

Juha Hintsala kertoo, että koirien käytöstä on hyviä kokemuksia pelkopotilaiden hammashoidossa.  Ja  että koirien vaikutusta hammaslääkäripelkoon tutkitaan tiettävästi ensimmäistä kertaa maailmassa. Oi, katso:

Mimmin rapsuttelu rauhoittaa – koirien käytöstä hyviä kokemuksia pelkopotilaiden hammashoidossa

**

Joku tai jokin kertoo, että Kuluttajaliiton ja Turvallisuus- ja kemikaalivirasto Tukesin mukaan allekirjoitettu vastuuvapauslomake ei vapauta palveluntarjoajaa turvallisuusvastuusta. Hyvä meininki. Oi, katso:

Kuluttajaliitto ja Tukes: Asiakasta ei voi pakottaa luopumaan korvausvaatimuksista vastuuvapauslomakkeella

**

On olemassa salaperäisenniminen lelu nimeltä spinneri. Erityisesti protestanttisissa maissa se on korvike katolisten ja ortodoksien rukousnauhalle. Erkka Mikkonen puhuu siitä, että tämä "spinneri" esitetään vallanpitäjien taholta Venäjänmaalla opposition harjoittaman manipulaation välineenä. No, totta kai, koska "spinneri" on protestanttinen väline. Oi, katso:

Hittilelu spinneristä eli sormihyrrästä tuli politiikan väline Venäjällä

**

Pirkko Pöntinen kertoo, että jotkut Yhdysvaltain Demokraattisen puolueen jäsenet tms. ovat sitä mieltä, että pelkällä Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin (Republikaaninen puolue) vastustamisella ei tule vaalivoittoa. Oi, katso:

USA:n demokraatit – Trumpin vastustamisella ei tule vaalivoittoa

**

Jani Parkkari kertoo tuoreen tutkimuksen paljastavan, että noin kolmannes kaikista dementiatapauksista voitaisiin estää elämäntapaan liittyvillä muutoksilla ja nuoruudessa pitkään jatkuvalla koulutuksella. Oi, katso:

Tutkimus: Dementiatapauksista joka kolmas estettävissä koulutuksella ja elämäntapamuutoksilla

**

Esko Varho kertoo, että sosialistit pyrkivät itsenäistämään Suomea jo heinäkuussa 1917 mutta porvarit harasivat silloin vastaan. Minulle tämä sinänsä on vanhaa tietoa, mutta toimittaja on kirjoittanut asiaan liittyen mainion historiapaketin. Oi, katso:

Sosialistit pyrkivät itsenäistämään Suomea jo heinäkuussa 1917 – porvarit harasivat vastaan

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti