sunnuntai 23. huhtikuuta 2017

Vasemmistolaisia kukkahattuhenkilöitä {S}

Eilen sattui pieni välikohtaus. Kävelin Narinkkatorilla alkuillasta, kun Vihreiden vaaliesitteitä jakanut edustaja nimitti minua fasistiksi, kun tiesi kantani suurmoskeijahankkeeseen. Hän lisäksi nimitti minua Ayan Hirsi Alin ja Salman Rushdien kaltaiseksi islaminuskon vastustajaksi. Pari kuukautta sitten vasemmiston Helsingin kaupungin valtuutettu, tutkija ja kuntavaaliehdokas nimitti minua Twitterissä populistiksi jälleen sen vuoksi, että kantani suurmoskeijahankkeeseen on kielteinen. Minusta poliitikko itse toimi epätasa-arvoisesti nimittelemällä muita ja tukemalla epätasa-arvoista hanketta.

Kyseessä toki on kaksi yksittäistapausta, mutta ne heijastavat yhteiskunnallisen keskustelun tasoa tällä hetkellä. Eri leireistä huudellaan toisille solvauksin, sen sijaan, että mietitään yhdessä ilmiöitä ja niihin ratkaisuja. Tietenkään käyttäytymistapa ei koske sen erityisemmin vihreitä tai vasemmistoa, sen enempää tai vähempää kuin muitakaan puolueita, vaan on kuvaus aikamme ilmiöstä.

[Alan Salehzadeh, uussuomalainen geopoliittisiin konflikteihin erikoistunut tutkija ja luennoitsija, 5.4.2017 blogissaan julkaisemassaan merkinnässä Onko fasismia vastustaa suurmoskeija-hanketta?]

[PS Sinänsä mielenkiintoinen ilmiö tuo vaaliesitteiden jakaja. Ihan niin kuin islamia ei saisi vastustaa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti