perjantai 21. huhtikuuta 2017

Vaihteeksi vihapuhetta Hesarilta {S}

Mutta sitten seuraa myös asian pihvi: Pahoinpitelyistä nostetut syytteet ovat perussuomalaisten joukoissa neljä kertaa yleisempiä kuin muissa isoissa puolueissa.

Jassoo. Onkohan väkivaltainen ja pidäkkeetön ihmisaines ottanut juuri persupuolueen pesäkseen? Kukaties juuri tämä heijastaa tuon puolueen tunnettua fasistisuutta, jonka osoittaminen muilla keinoin on jäänyt vielä tekemättä?

Vai olisiko niin, että alttiudella väkivaltaan on muita selittäviä tekijöitä, kuten sosiaaliluokka, koulutustaso, ikä, sukupuoli ja ammatti?

Mikäli kysymys koskisi vaikkapa maahanmuuttajien rikollisuutta, otettaisiin nuo muuttujat ilman muuta tarkasteluun ja leimattaisiin ne laiminlyönyt selvitys tarkoitushakuiseksi vihapuheeksi. Tässä tapauksessa asia ilmeisesti on toisin.

Kun äänestän vaaleissa, tunnen kyllä vastenmielisyyttä kannattaa esimerkiksi henkilöä, joka on ollut koulukiusaaja, jengipahoinpitelijä tai vaikkapa höyrähtänyt militaristi. Sen sijaan esimerkiksi tuomio ”kiihottamisesta kansanryhmää vastaan”, joka on annettu sellaisilla perusteilla kuin viime vuosina on uutisten mukaan tapahtunut, ei tee minuun erityisempää vaikutusta.

[Timo Vihavainen blogissaan 1.4.2017 julkaisemassaan merkinnässä Pahoinpitelijöiden puolue, joka käsittelee Helsingin sanomat -lehden "selvitystä" siitä, minkä puolueen jäsenillä on eniten rikossyytteitä. "Selvitykseen" ei kuulunut mahdollisten saatujen tuomioiden tarkastelu.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti