lauantai 15. huhtikuuta 2017

Kari Enqvist ei ole auktoriteetti siksi, että olisi luonut maailmankaikkeuden {S}

Sepä se kun ei ole jumalaa on auktoriteetti.
Minustakin K.Enqvist on auktoriteetti jos kyseessä on suomalainen kosmologian tutkimus. Ei siksi että Enqvist olisi luonut maailmankaikkeuden.

[nimimerkki "tammukka" 5.4.2017 Tiede-lehden keskustelupalstan ketjussa "Missä tontut ovat nyt?" Enqvist Ylellä]

10 kommenttia:

  1. "Sepä se kun ei ole jumalaa on auktoriteetti." Selittäisitkö tätä kryptistä viisautta niin, että yksinkertainenkin ymmärtää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimimerkki "tammukka" vastasi nimimerkki "Aku Ankan" kommenttiin, joka auennee paremmin kirjoitettuna kieliopillisesti oikein, tai ainakin oikeammin:

      "Sepä se: kun ei ole Jumalaa, on auktoriteetti."

      Eli ellei uskota ihmistä korkeampiin voimiin, jää vain ihmisen auktoriteettiin vetoaminen. Näin tuon lauseen ymmärtäisin; sen sisältöön en ota kantaa.

      Poista
    2. Juu. Lienet oikeassa tulkinnassasi.

      Itse kunnioitan Enqvistiä oman alansa kosmologian asiantuntijana. Sen verran hänellä on auktoriteettia minun silmissäni. Mutta hän ei pyrkine jumalaksi Jumalan paikalle. Asiantuntijuus toki tuo kenelle tahansa jonkin verran oikeutettua auktoriteettia

      Poista
  2. Olavi Koskela15/4/17 19:07

    Täysin käsittämätöntä sönkötystä. Kyllä Enqvistia kannattaa kuunnella; hän on epäilemättä yksi maan älykkäimmistä ja laajatietoisimmista tutkijoista, mutta tuskin hän jumaluutta tai edes mitään erityistä auktoriteettia edes haluaa.

    VastaaPoista
  3. Eipä taida haluta, mutta Jumala kun ei taida kuitenkaan kysyä lupaa Enqvistiltä eikä muiltakaan alan veijareilta olemassaololleen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kenenkään eikä minkään tarvitse pyytää lupaa keneltäkään tai miltäkään olemassaololleen.

      Poista
  4. Oletan tähänastisen perusteella, että Kari Enqvistin persoona jollakin lailla herättää monessa tunteita. Mutta jos jollakin on vielä asiaa asian tiimoilla, niin minun on valitettavasti pakko todeta, että joudun vetäytymään ajatustenvaihdosta melkein vuorokauden ajaksi, koska aivan pian alkaa neljän olueni nauttiminen. Tai siis, minä itse nautin ne kaikki. Kännissä ei aina kannata laittaa julkiseen internettiin ulostuloja. Ja oluet aikomassani nauttimisjärjestyksessä ovat syvähenkisesti nämä:

    Oppigårds Easter Ale

    Weihenstephaner Korbinian

    Prykmestar Suklainen Pääsiäisporter

    BrewDog Cocoa Psycho Russian Imperial Stout

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vaikuttava olutlista.

      Poista
    2. Missä tontut ovat nyt, on hyvä blogikirjoitus. Tiedelehden keskustelu aiheesta on liiankin pitkä luettavaksi pikaisesti. Hyvä aihe Mullokalaan.

      Poista
    3. No kiva, jos on.

      'Missä tontut ovat nyt' oli kolumni.

      Ne oluet olivat melko hyvä sarja nautittavaksi.

      Poista