tiistai 23. huhtikuuta 2024

S Journalistiikan opiskelijoiden keskuudessa Vihreiden kannatus suurta ja Perussuomalaisten nolla, osa 2

Jos puoluekanta vaikuttaa valtamedioiden uutisointiin, minkä puolueiden kannattajat ovat toimituksissa vallassa? Sosiaalisessa mediassa jaetaan usein erilaisia diagrammeja, joissa esitetään tarkemmin yksilöimättömään tutkimukseen perustuvia lukuja toimittajien puoluekannoista. Yksiselitteistä tai tieteellisesti luotettavaa tutkimusta aiheesta ei ole kuitenkaan tehty.

[...]

Vuonna 2020 tehdyssä opinnäytetyössä suoritettiin kyselytutkimus journalismin opiskelijoiden arvoista. Mikäli vaalit olisivat olleet tuolloin, vastaajista 31 prosenttia kertoi äänestävänsä vihreitä ja 26 prosenttia vasemmistoliittoa. Journalismin opiskelijoista 70 prosenttia ilmoitti, ettei missään nimessä äänestäisi perussuomalaisia. 

[Näin oli lausuttu Päivän lehdessä 22.7.2023 julkaistussa Kari Kallosen kirjoittamassa artikkelissa Palkittu historiantutkija kertoo joutuneensa median syrjimäksi – mutta mikä on toimittajien oma puoluekanta?.]

2 kommenttia:

 1. Pitäisikin kysyä toisinpäin:
  voiko toimittajien puoluekanta olla vaikuttamatta valtamedian uutisointiin?
  Tai oikeammin:

  miksi Suomessa teeskennellään, että toimittajien puoluekanta ei muka vaikuta mitenkään valtamedian uutisoinnin puolueellisuuteen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Minulle kävisi sellainen media, josta itse tykkäisin.

   Poista