keskiviikko 27. lokakuuta 2021

S Miksi jotkut Perussuomalaisten kannattajista ovat nk. rokotekriittisiä

Rokotevastaisuus sinänsä on ymmärrettävä ilmiö. Se on tieteellisin perustein selitettävissä. Ei kuitenkaan biologisin, vaan psykologisin. Rokotevastaiset voidaan näet jakaa kolmeen kategoriaan.

Ensinnäkin ovat täyshörhöt, jotka eivät sinänsä ole psykologisessa mielessä mielenkiintoisia.

Toinen ryhmä eli noin yleensä täysijärkiset ihmiset ovat. Tässä porukassa on paljon perussuomalaisten kannattajia ja sille löytyy psykologinen selitys. He ovat aiheesta kokeneet, että hallitus tekee typeriä ratkaisuja maahanmuutossa, EU:ssa, sosiaalituessa ja monissa muissakin asioissa. Sitten sama hallitus neuvoo ottamaan rokotteen. Toisaalta rokotteen ottaminen on näistä asioista ainoa, joka on jokaisen omassa päätäntävallassa. Niinpä seuraa psykologinen torjuntareaktio. Ei tuossa sen kummemmasta asiasta ole kyse. Kuvitelkaapa huviksenne, että hallitus olisikin ottanut koronarokotteisiin epäilevän linjan eikä olisi hankkinut niitä mahdollisten sivuvaikutusten pelossa. Aivan varmasti vähintään puolet tähän ryhmään nykyään kuuluvista ”rokotevastaisista” hommaisi pimeitä rokotteita ulkomailta.

Kolmas ryhmä on haittamaahanmuuttajat, joille rokotteen pistäminen ei ymmärrettävästi poikkea voodoo-nuken pistelystä mitenkään – kumpaankin liittyy täysin selittämättömiä taikavoimia. Niinpä uskotaan että koronaa voi torjua yhtä hyvin yrittiteellä kuin rokotteella. Lisäksi vielä epäluottamus viranomaisiin, mikä kertoo lähinnä siitä että tällaista kulttuuria ei Suomeen tarvita.

[Näin oli lausuttu Jaskan pauhantaa -blogissa 12.10.2021 julkaistun merkinnän Uutiskatsaus 41/2021 kohdassa 8. Rock-ote.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti