Ruotsalaisen Svenska Dagbladetin USA-kirjeenvaihtaja kirjoitti pitkän artikkelin journalismista ja sen epäonnistumisesta Trump-uutisoinnissa:
“Journalismi on tärkeää demokratian kannalta, mutta välillä näyttää siltä, että toimittajat samaan aikaan, kyynisesti ja huomaamattaan, aiheuttavat yhteiskunnan kahtiajakoa”, Malin Ekman kirjoitti.
Aiheesta keskusteltiin Yhdysvalloissa viime viikolla, kun tunnettu, Pulitzer-palkittu toimittaja Glenn Greenwald irtisanoutui perustamastaan julkaisusta. Greenwaldin mukaan vasemmalle kallellaan oleva The Intercept -julkaisu halusi sensuroida hänen jutustaan Joe Bidenia kritisoivat kohdat.
Hän kritisoi Interceptiä ja muita keskustavasemmistolaisia uutistoimituksia sensuurista ja ideologisesta homogeenisyydestä – eikä hän ole kritiikissään yksin.
Aiemmin New York Timesin kolumnisti Bari Weiss erosi tehtävästään ja syytti lehteä yksisilmäisyydestä ja journalistisista periaatteistaan luopumisesta. Hänen mukaansa toimittajat joutuvat vaikeuksiin tai saavat potkut, jos he kirjoittavat väärin.
“Yhdysvaltalaiseen sanomalehteen kirjoittaminen sentristinä ei pitäisi olla rohkea teko.”)
[Sanna Ukkola 5.11.2020 Iltalehden sivuilla julkaistussa kolumnissaan Toimittajat maalasivat Trumpista kuvan mielisairaana ihmishirviönä ja hulluna – noloa]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti