tiistai 19. lokakuuta 2021

S Kritisoi myös sitä, että Down-ihmisiä pidetään taakkana yhteiskunnalle

Toinen kampanjan keulakuva Wilson sai tietää odottavansa Down-lasta vasta raskausviikolla 34. Tämän jälkeen hänelle ehdittiin tarjoamaan useaan otteeseen mahdollisuutta aborttiin vauvan syntyessä vain parisen viikkoa myöhemmin. ”En tiennyt mitään Downin syndroomasta, paitsi sen, että koska abortti olisi ollut mahdollinen niin myöhään, ja kun se on se, mitä lääkärit jatkuvasti minulta kysyvät, sen täytyy olla jotain todella pahaa? Vai mitä?” hän kirjoittaa Instagram-tilillään.

”On viimeinkin aika haastaa nämä näkemykset Downin syndroomasta. On aika päästä eroon laista, joka antaa yhteiskunnalle viestin, että Downin syndrooma on jotain mitä pitää pelätä ja vältellä”, hän kirjoittaa. Wilson kritisoi myös sitä, että Down-ihmisiä pidetään taakkana yhteiskunnalle: ”Minä olisin järkyttynyt, jos Aidan joskus ajattelisi meidän pitäneen häntä taakkana tai jonain jonka kanssa meidän piti kestää”, hän kirjoittaa viitaten poikaansa. 

[Näin oli lausuttu Seurakuntalainen-verkkolehdessä Jeesuksen vuoden 2021 elokuussa julkaistussa Jenni Revon julkaisemassa artikkelissa Aktivistit pyrkivät vähentämään Down-abortteja lakimuutoksilla Britanniassa ja USA:ssa – Down-vähemmistöjen edustaja: ”Minusta tuntuu äärimmäisen loukkaavalta, että laki ei kunnioita elämääni”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti