tiistai 7. kesäkuuta 2016

Hamasin johto elää hulppeasti {S}

Vielä Gazasta. Käsittääkseni Israel ei mitenkään estä lääkkeiden tai ruoan toimittamista Gazaan. Laitat varmaan näyttöä päinvastaisesta. Se kuuluisa turkkilainen avustuslaivan siviililastinhan Israel olisi myös sallinyt päätyvän Gazaan, kunhan Israel luonnollisestikin olisi ensin varmistanut, ettei aseita ym. ole mukana (mielenkiintoisesti avustusporukka ei hyväksynyt Israelin tarjousta omalla kustannuksellaan toimittaa humanitaarinen tavara jostain Israelin satamasta Gazan)

Sementin suhteen Israelin on oltava tarkkana, koska Hamas todistetusti on käyttänyt valtavia betonimääriä tunneleihinsa. Lisäksi pahasti raunioituneessa kaupungissa kuitenkin Hamasin johtajilla on hienot lukaalit, joten sementin tuonnin rajoittaminen ei varmastikaan liity gazalaisten siviilirakennusongelmiin.

Hamasin johdollahan asiat Gazassa ovat varsin hyvin. Rahaa, valta ja naisia. Konfliktin loppuminenhan uhkaisi koko kuviota. Ja joku ihmettelee, miksi Hamas jatkaa terrorismia. Terrorismin jatkaminen on varma tae sille, että Israel ei voi tulla tekemään rauhaa palestiinalaisten kanssa, joka uhkaisi Hamasin johtajien asemaa Gazassa.

[nimimerkki "L" 16.5.2016 Tiede-lehden keskustelupalstan ketjussa Eikö Israel näe rauhanmahdollisuutta aitansa takaa?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti