keskiviikko 11. tammikuuta 2023

S Prostituoituja murhannut mies sai Iranin islamilaisessa tasavallassa tuekseen kansanjoukkoja

Elokuva kertoo sarjamurhaajasta, joka tappoi seksityöntekijöitä Iranin toiseksi suurimmassa kaupungissa Mašhadissa vuosituhannen vaihteessa. Murhaaja houkutteli uhrit kotiinsa ja kuristi heidät siellä kuoliaaksi. Hän ehti tappaa 16 naista ennen vangitsemistaan vuonna 2001.

Tapaus jäi tuolloin parikymppisen teheranilaisopiskelijan Ali Abbasin mieleen – etenkin ihmisten reaktiot siihen. Murhaaja tunnusti tekonsa, mutta ei nähnyt niissä mitään väärää. Mies katsoi tehneensä pyhää jumalan työtä ja puhdistaneensa kaupungin katuja synnintekijöistä.

Murhaaja sai tuekseen kansanjoukkoja. Ihmiset protestoivat oikeustalon edessä ja vaativat hänen vapauttamistaan. Abbasia ihmetytti myös se, että poliisilla kesti lähes vuoden verran saada murhaaja kiinni.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 22.12.2022 julkaistussa Juho Typön kirjoittamassa artikkelissa Murhaaja tappoi Iranissa 16 prostituoitua ja nousi kansansuosikiksi, kylmäävä tositarina näyttää, joka on Ali Abbasin ohjaaman vuonna 2022 julkaistun farsinkielisen elokuvan Holy Spider arvostelu.]

[Tällaisten artikkeleiden julkaiseminen osoittaa Helsingin sanomat -lehdeltä huonoa pelisilmää, sillä sellainen sataa Perussuomalaisten laariin.]

2 kommenttia:

 1. Kyseessä oli tämä vesseli:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Saeed_Hanaei

  Hänet hirtettiin vankilassa, ilmeisesti juurikin kansansuosion takia.
  Hänen tämä kollegansa ei nähtävästi nauttinut samanlaista sukseeta:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Esmail_Rangraz#/media/File:Public_execution_of_Esmail_Jafarzadeh_(31).jpg

  Yleisöä oli kuin seuraamassa parempaakin viihdettä.
  Heidän väliinsä asettuu tämä kolmas veijari:
  https://en.wikipedia.org/wiki/Omid_Barak

  Hänet hirtettiin julkisesti torilla, mutta teloituksesta ei tiedotettu etukäteen ja ajankohta oli anivarhain aamulla, joten yleisönä oli vain kaksi yövartijaa.

  VastaaPoista