perjantai 20. tammikuuta 2023

S Erimielisyys demokratiassa

Demokratiassa erimielisyys on hyve: on tärkeää nostaa esiin erilaisia näkemyksiä ja tehdä siten parempia päätöksiä, joihin ihmiset voivat sitoutua. Erimielisyydestä kannattaa pitää kiinni, koska muuten muutumme Venäjän kaltaiseksi. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 27.9.2022 julkaistussa Anu Kantolan kirjoittamassa kolumnissa Erimielisyys on hyvästä, pidetään siitä kiinni.]

[Mutta entäs, jos erimielinen on esim. Jussi Halla-aho? Miten paljon demokratia suvaitsee ja sen pitää suvaita "väärää mieltä" olevia?]

2 kommenttia:

  1. Toisaalta jos kävisi poliittinen ihme ja Perussuomalaiset saisivat eduskuntaan 134 edustajaa, ei Jussi Halla-ahon tarvitsisi enää suvaita nykyistä suvaitsevaistoa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No perustuslain muuttamiseen tarvitaan tuo enemmistö kaksilla peräkkäisillä valtiopäivillä. Mutta toki muutenkin sellaisella enemmistöllä saisi aikaan vaikka mitä, jo yksillä valtiopäivillä. Ja tämän enemmistöaseman synnyttyä meikä kyllä jo varmaan hiukan toivoisi, tällä kertaa, Perussuomalaisten jakaantumista, taikka toisen demokraattisen netsipuolueen syntymistä haastamaan persut sekä nk. suvaitsevaisto.

      Poista