tiistai 17. tammikuuta 2023

S Hän yritti viimeiseen saakka puolustaa islamia

Omerin jättäytyminen islamista ei ollut äkkinäinen päätös, vaan sen taustalla oli vuosien ajan kasautuneita, uskontoon liittyviä kysymyksiä, joista useisiin hän ei kokenut saaneensa tyydyttäviä vastauksia. Islamista jättäytyminen ei ollut myöskään valinta, vaan seurausta siitä, että Omer menetti uskonsa.

– Minusta tuntuu, että yritin melkein viimeiseen saakka puolustaa islamia. Olen kasvanut muslimiperheessä ja olen tottunut siihen, että minun pitää puolustaa islaminuskoa kaikilta syytöksiltä esimerkiksi misogyniasta, hän kertoo.

Lopulta Omer kuitenkin tajusi, ettei hän enää pysty puolustamaan uskontoaan. Islamissa oli hänen mielestään asioita, joiden oikeuttaminen vaati häneltä henkistä venymistä.

– Ajattelin, että miten minä voin oikeuttaa nämä edes itselleni, jos en pysty oikeuttamaan näitä ulkopuolisille ihmisille. Se oli se, mikä lopulta katkaisi kamelin selän, hän muistelee.

[Näin oli lausuttu MTV:n sivuilla 23.7.2022 julkaistussa Alexia Tänavin kirjoittamassa artikkelissa Aktivisti Nadiifo Omer menetti suurimman osan läheisistään ja sai raiskausuhkauksia jättäessään islamin – nykyisin hän puhuu uskonnottomuuden puolesta purkaakseen ex-muslimiuden tabumaisuutta.]

2 kommenttia: