lauantai 23. tammikuuta 2021

S Yhdysvaltalainen professori kehotti varastamaan ja polttamaan kirjoja

Kalifornian yliopiston professori Grace Lavery on kohauttanut kehotuksellaan ”varastaa ja polttaa” kirjoja, joiden katsotaan suhtautuvan kriittisesti transliikkeeseen.

Kiistan taustalla on Target-myymäläketjun päätös vetää myynnistä Abigail Shrierin teos Irreversible Damage, jota oli kutsuttu yhtiön saamassa palautteessa ”transfobiseksi”. Target perui päätöksensä vuorokautta myöhemmin ja ilmoitti myyvänsä sittenkin Shrierin kirjaa.

[Näin oli lausuttu Verkkouutiset-lehdessä 16.11.2020 julkaistussa Antti Kirkkalan kirjoittamassa uutisartikkelissa Professori kehottaa polttamaan transfobiset kirjat.]

[Professori Grace Lavery kuulostaa kehotuksensa perusteella natsilta. Hän myös vastustaa liberalismia, joka on vapautta, yksilöä ja edistystä kannattava aate.]

2 kommenttia:

 1. Äkkiseltään voisi olettaa, ettei Professori Gracella olisi sitten mitään sitä vastaan, että hänen kirjoittamiaan kirjoja varastettaisiin ja poltettaisiin rovioilla?

  Jotenkin vaan tuntuu jostain syystä, ettei näin päin toimiminen olisi ollenkaan suotavaa. Saattaisipa se olla jopa poliisiasia?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin. Pitää olla tietynlainen kirja, että sen saa polttaa. Oikeanlaisia kirjoja ei saa.

   Poista