lauantai 9. tammikuuta 2021

S Jan Myrdal, Hitlerin kaltainen älykkö

Tuon tuosta hän järkytti mieliä jakaen ymmärtämystään Stalinin, Maon tai Pol Potin murhapolitiikalle. Hän ystävystyi Kambodžaa terrorisoineiden puna­khmerien kanssa.

Fiksun miehen moraalinen alamäki oli huikea. Ihmisestä, joka teininä unelmoi ihmiskunnan vapauttamisesta, sukeutui joukkomurhia kiittelevä haudan­kaivaja.

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehden sivuilla 3.11.2020 julkaistussa Veli-Pekka Leppäsen kirjoittamassa uutisartkkkelissa Kirjailija Jan Myrdal on kuollut – Yhteiskuntakriitikosta tuli Ruotsin äärimmäisin älykkö.]

[Itse muistan Jan Myrdalista sellaisen tiedon, että tämä olisi käyttänyt Saksan liittotasavaltaa vastaan sitä, että länsisaksalainen koira oli kerran purrut häntä. Itäsaksalainen koira ei tietenkään olisi tehnyt hänelle samaa.]

2 kommenttia:

  1. Myrdalin perheen poika kertoi isänsä huvitelleen suoltamalla hänelle jatkuvasti toinen toistaan satuttavampia loukkauksia ja keksien koko ajan uusia.

    Äidissäkään ei kuulemma ollut kehumista, mutta tuo Jan-isän käytös kertoo vaikea-asteisesta narsistisesta persoonallisuushäiriöstä. Eipä siis ihme, että tyyppi ihaili Pol Potia & Kumpp.

    Edesmennyt psykiatri Martti Paloheimo, joka pitkän uransa jälkipuolella erikoistui dysfunktionaalisten perheiden aiheuttamiin traumaoireyhtymiin (joille kehitti uudissanan "kotivammaisuus") totesikin kerran, että
    ihminen on hänen tietääkseen ainoa nisäkäslaji, joka tieten tahtoen tahallaan heikentää jälkeläistensä elinmahdollisuuksia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ookei.

      Ihmisen aivot ovat niin monimutkaiset, että ne riittävät niin skitsofrenian muodostamiseen kuin omien jälkeläisten terrorisoimiseen.

      Poista