Miten tästä eteenpäin? Ainakin Rahaf Mohammedin uusi elämä antaa hitusen toivoa hänen kanssasisarilleen. Mahdollisesti he tukevat muutosta kotimaassaan herättelemällä maailman päättäjiä.
– Kaikki tietävät nyt, mitä saudinaisille tapahtuu, ja maailma kokee sympatiaa meitä kohtaan, sanoo Rawan Sydneystä.
– Mutta en usko, että Saudi-Arabia luopuu holhousjärjestelmästä. Hallituksella ei ole enää varaa lahjoa kansalaisia tukea vastaan, joten he haluavat pitää miehet tyytyväisinä.
Rawan on yhä surullinen ja traumatisoitunut kokemastaan, mutta pääosin elämä hymyilee. Hän on saanut Australiassa täyden stipendin opintojaan varten.
– Sen jälkeen, mitä minulle on tapahtunut, haluan opiskella lakia ja auttaa muita tässä tilanteessa olevia, Rawan sanoo.
Rahaf Mohammed puolestaan on asunut Kanadan Torontossa yli kaksi kuukautta. Hän on poistanut nimestään perheensä nimen al-Qunun. Viimeisimmässä Twitter-viestissään 11. maaliskuuta Rahaf vaikutti onnelliselta. ”Olen uudestisyntynyt. Ensimmäinen syntymäpäivä vapaana.”
Hän täytti 19.
[Näin oli lausuttu Me naiset -lehdessä 13.5.2019 julkaistussa Ayla Albayrakin kirjoittamassa artikkelissa ”Perheeni tappaa minut”, twiittasi saudityttö Rahaf, 18, ja sitten alkoi tapahtua – muhiiko Lähi-idässä naisten oma arabikevät?.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti