sunnuntai 17. tammikuuta 2021

S Kuukautiset perusteluna miesten pakolliselle asepalvelukselle

4. Asevelvollisuusarmeija on perusteltu ratkaisu, koska naisilla on kuukautiset.

Nyt olemme selvästi puolustusdoktriinien ytimessä, uhkakuvien kylmäpäisessä analyysissa , sotastrategioiden salaisimmissa perusteissa; viimein saamme vastaansanomattoman vastauksen kysymykseen, miksi Suomella on asevelvollisuusarmeija. Koska naisilla on kuukautiset!

Ja ei, tätä lausuntoa ei ole kuultu ysiluokan yhteiskuntaopin tunnilla, vaan näin perusteli nykyistä asevelvollisuusmallia professori Kirsti Lonka. Hän vertaa kuukautisia ja varusmiespalvelusta ja on jopa laskenut, että kuukautisiin kuluu yhteensä noin 5,8 vuotta elämästä.

Logiikka on huikeaa, ja se toivottavasti herättelee myös pääesikunnan koulutusosaston ja eduskunnan puolustusvaliokunnan. Kun mietitään, mikä on tarkoituksenmukainen mitta asepalvelukselle, pitää muistaa kuukautiset ja säilöä varusmiehiä kasarmeilla niiden vuoksi riittävän pitkään. 

[Arno Kotro blogissaan 5.2.2020 julkaisemassaan Suomen nykyistä asevelvollisuusjärjestelmää koskevia onnettoman huonoja väittämiä käsittelevässä merkinnässä Hölmöimmät lausunnot, TOP 10]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti