sunnuntai 31. tammikuuta 2021

S Yhdysvaltalaiset kristityt fasistit

Dominionistit pyrkivät tekemään Yhdysvalloista kristillisen valtion, jossa tehdään selväksi että ei-kristityt ovat toisen luokan kansalaisia. Maali saavutetaan juuri ennen Jeesuksen toista tulemista, ihmisten tempaust Taivaaseen ja maailmanlopun saapumista. Maltilliset kristityt olisivat vain pettureita. Muslimit ja hindut pakanoita. Homot karkotettaisiin maasta - if they are lucky. Tämä ei ole olkiukon rakentamista, vaan dominionistien omiin puheisiin ja kirjoituksiin perustuvaa lupausta tulevaisuudesta. Hedges luettelee pahoinvointiin asti esimerkkejä tällaisista puheista. Heidän maailmankuvassa kaikki tuo olisi ihanaa utopiaa. Muiden maailmankuvassa se on totalitäärinen valtio.
Hedges on lukenut, haastatellut, kuunnellut ja katsellut läpi useita hurmoshenkisiä kokouksia joissa selitetään millainen maa Yhdysvaltojen pitäisi olla. Esteenä tälle kristilliselle valtiolle on kirottu sekulaari humanismi ja "maltilliset kristityt jotka alistuvat ateismille." Väittelyissä ei käsitellä aiheita ja argumentteja, sillä logiikalla ei enää tehdä mitään. Usko kertoo mitkä asiat ovat tärkeitä. Usko kertoo kuka on oikeassa. Usko kertoo, että käsillä uusi maailma jossa kaikki on hyvin.

[Näin oli lausuttu Juha Leinivaaran Paholaisen asiaa ajamattomassa paholaisen asianajaja -blogissa 21.5.2008 julkaistussa merkinnässä American Fascists, jossa hän käsittelee Chris Hedgesin kirjaa American Fascists - The Christian Right and the War on America.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti