maanantai 25. tammikuuta 2021

S Presidentti Trump on onnistunut tekemään maansa oikeuslaitoksesta inhimillisemmän

Trumpin kaudella on viety läpi myös useita lakiuudistuksia, joista erityisesti first step act -nimellä tunnettu rikosoikeusuudistus nauttii sekä republikaanien että demokraattien kannatusta.

Sen nojalla voidaan armahtaa suhteellisen lievistä rikoksista pitkiä tuomioita saaneita, mikä esimerkiksi oikaisee monien mustien saamia kohtuuttomia tuomioita. Aaltolan mukaan näissä asioissa ei ole päästy Yhdysvalloissa pitkään aikaan eteenpäin ja vankiloissa olevien ihmisten määrä on noussut.

– Jonkinlainen reformi oli varmasti paikallaan. Siinä on onnistuttu, Aaltola sanoo.

Annalan käsityksen mukaan kyseistä uudistusta ei Trump-kriitikoiden keskuudessa pidetä juurikaan Trumpin ansiona, vaikka se tapahtuikin hänen valtakaudellaan.

– Mutta kyllä se voidaan katsoa hänelle onnistumiseksi, koska kyllä se on ikään kuin hänen valvovan silmänsä alla tapahtunut, Annala sanoo.

Annalan mukaan on saavutus itsessään, jos onnistuu Yhdysvalloissa saamaan aikaan jotain, mitä pidetään hyvänä asiana yli puoluerajojen.

– Se on nykyään niin harvinaista, että silloin täytyy mennä jotain oikein, jos sellaista saa aikaan.

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 26.10.2020 julkaistussa Anttijussi Ripaojan kirjoittamassa artikkelissa Neljä vuotta silkkaa sekasortoa? – Asiantuntijat kertovat, missä asioissa Trump on presidenttinä onnistunut.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti