Ketogeeninen ruokavalio on ketogeenisempi, kun kovan eläinrasvan palmitiini- ja steariinihappo vaihdetaan juoksevan kasviöljyn rasvaan, linoli- ja alfa-linoleenihappoon. Tämä on asia, jota en ole nähnyt yhdenkään ”ketovaikuttajan” esittelevän. Suorassa vertailevassa tutkimuksessa pyrittiin selvittämään, miten rasvavalinta vaikuttaa ketoosin voimakkuuteen. Tutkittaville tehtiin viiden päivän koe, jossa tutkittavat söivät joko kasvikunnan omega-3 ja 6 rasvahappoja runsaasti sisältävää ketogeenista ruokavaliota ja tauon jälkeen voilla ja maaeläimen rasvalla voimakkaasti rikastettua ketogeenista ruokavalio, jossa välteltiin kasvirasvoja. Tulos: veressä ketoosi oli syvempi kun käytettiin siemenistä peräisin olevia kasvirasvoja.
[Näin oli lausuttu Reijo Laatikaisen Pronutritionist-blogin 6.10.2020 julkaistussa merkinnässä Jos ketoilet, tee se margariiniin, rypsi-, rapsi- ja oliiviöljyyn sekä pähkinöihin painottuen.]
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti