Jenny Kangasvuon mukaan yksi yleisimmistä ajatuksista on se, että biseksuaalit eivät vain osaa päättää, ovatko homoja vai heteroja. Hän tietää esimerkiksi tapauksen, jossa bi-nainen oli biseksuaalisuudestaan kaapissa lesboyhteisössä.
– Homo- ja lesboyhteisöjen ennakkoluulojen vuoksi voi olla helpompaa vain sanoa kuuluvansa seksuaalivähemmistöön.
Tämän on saanut kokea muun muassa Maria, 31. Hän esiintyy tässä jutussa peitenimellä, koska tekee paljon määräaikaisia töitä eikä halua ottaa riskiä, ettei tulisi palkatuksi seksuaalisen suuntautumisensa vuoksi.
Marialle on tultu sanomaan päin naamaa, ettei hänen identiteettinsä ole oikea.
– Eräs lesbo sanoi, ettei voisi ikinä seurustella bi-naisen kanssa, koska he ovat vain munan perässä. Hän oli sitä mieltä, että pitää olla joko lesbo tai hetero.
Marian kokemus on se, että vähättelyä on tullut enemmän seksuaalivähemmistöiltä kuin heteroilta. Se, että hänen seksuaalista identiteettiään ei pidetä oikeana, tuntuu pahalta.
[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 12.9.2020 julkaistussa uutisartikkelissa Myös homot suhtautuvat epäillen biseksuaaleihin – siitä tietää paljon tutkija Jenny Kangasvuo, jolla on ennakkoluuloista omakohtaista kokemusta.]
Vaikeaa näyttäisi biseksuaaleilla olevan.
VastaaPoistaJos mies sanoo olevansa bi, se tulkitaan olevan yhtä kuin homo, vieläpä se ns. bottom, joka esiintyy seksisuhteessa aina naismaisena osapuolena.
Mutta bi-naisilla onkin sama ongelma käänteisenä? Tai ei sittenkään käänteisenä:
biseksuaalin miehen ja naisen oletetaan siis haluavan vain miestä?
Ihme kuvio.
No joo. Emme elä tasa-arvoisessa maailmassa.
Poista