maanantai 2. marraskuuta 2020

S 1980-luvulta alkaen Yhdysvaltain Republikaaninen puolue on ollut "kristillinen" uskontopuolue

Presidentti Ronald Reaganin kaudella saatettiin loppuun siirtymä, jossa republikaanit omivat itselleen uskonnon poliittisena lyömäaseena ja nostivat abortin keskeiseksi jakolinjaksi. Tällä hetkellä kongressin yli 250 republikaanista vain kolme kannattaa naisen oikeutta aborttiin.

– Republikaanit ovat leimanneet demokraatit kirjaimellisesti kuoleman puolueeksi, joka teurastaa vauvoja, vihaa Jumalaa ja tuo koulujen opetusohjelmaan pornografiaa. Tämän rummutuksen avulla valtaosa evankelikaaleista on saatu äänestämään republikaaneja vaaleista toiseen, vaikka puolueen muu agenda veisi heiltä terveydenhuollon ja puhtaan ympäristön, ja talouspolitiikka hyödyttäisi vain rikkaita. Kaksipuoluejärjestelmä polarisoi tilannetta.

Markus Tiittulan mukaan poliittinen oikeisto on onnistunut valjastamaan uskonnon omien tavoitteidensa vankkuriksi.

– He ovat luoneet jonkinlaisen MAGA-Jeesuksen, joka vastustaa tulonsiirtoja köyhille, koska Kymmenessä käskyssä kielletään varastaminen, ja progressiivista verotusta, koska Raamatun aikaan maksettiin kymmenykset tulotasosta riippumatta. Yhdysvallat on hyvin uskonnollinen maa, jossa Jeesusta rakastetaan ja poliitikkoja vihataan. Puolue, joka väittää toimivansa Jeesuksen nimissä, on vahvoilla. 

[Näin oli lausuttu Kirkko ja kaupunki -lehdessä 8.10.2020 julkaistussa artikkelissa ”Virus katuu hyökkäystään Donald Trumpia vastaan” – Tony Perkinsin kommentti kertoo Yhdysvaltain uskonnollisen oikeiston lujasta uskosta presidenttiin.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti