lauantai 10. lokakuuta 2020

S Litki samppanjaa ruoakseen

Vaatesuunnittelija Lalli Savolaisen vuosi alkoi vaikeasti: hän erosi, muutti ja menetti työnsä kuin seinään, kun koronapandemia iski. Stressaantunut Savolainen lääkitsi itseään herkuttelulla ja samppanjalla, mutta alkoi pian tuntea olonsa ikäväksi. Keskivartaloon oli kertynyt viime vuosina ylimääräistä rasvaa, puhtia ei ollut ja ruokavalio oli retuperällä.

Niinpä Savolainen päätti pistää elämäntapansa uusiksi lääkäri Pippa Laukan johdolla Olet mitä syöt -ohjelmassa. Sarjan tulevassa jaksossa selviää, että Savolainen on ajanut vartalonsa huonoon jamaan litkimällä samppanjaa aamupalaksi ja ahmimalla iltaisin valtavat määrät suolaa.

[Näin oli lausuttu Ilta-sanomat -lehdessä 22.9.2020 julkaistussa Iida kantolan kirjoittamassa artikkelissa Vaatesuunnittelija Lalli Savolainen ei juo lainkaan vettä, vaan lipittää samppanjaa aamuin illoin – jääkaapin sisältö mykistää Pippa Laukan.]

2 kommenttia:

  1. Velipoika kertoi tämän vuosituhannen alussa silloisen työnantajansa virkistyslaivaristeilyllä tarjoillun samppanja-aamiaisen.

    Kysyin, että minkä? Kuulemma aamupala, jolla palan painikkeeksi juodaan samppanjaa. Olin hiukkasen hämmästynyt:
    olin siihen asti luullut samppanja-aamiaisen olevan eufemismi krapularyypylle.
    Makea samppanja olisi siihen tarkoitukseen soveltuvaakin:
    helposti juotavaa kapinoivaan mahaan ja kihahtaa nopeasti päähän tasoittamaan olon.

    Tuumin, ettei kuulosta parhaalta tavalta aloittaa päivä. Velipoika komppasi, että hän söi aamupalan mutta jätti samppanjat pöytään.

    Meitä on joka junaan ja jotkut jäävät asemallekin. Asiat ovat myös suhteellisia:
    eräskin USAn viihdehahmo syytti Ville Valoa alkoholismistaan, koska tämä oli tutustuttanut hänet iltapäiväkaljoihin.

    Suhteellisuus tuli tässä siinä, että he nukkuivat iltapäivään ja alkoivat juoda olutta heti herättyään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Okei. Mä olin kerran ryhmämatkalla Latviassa. Meidän ryhmällemme piti olla varattuna ateria saavuttuamme, mutta se oli unohtunut. Niinpä tarjosivat meille aterian sijaan melkoisen määrän viiniä. Nykyään ei enää kestäisi.

      Poista