maanantai 19. lokakuuta 2020

S Kokoomus vastustaa rikkaiden oikeutta asua ARA-asunnoissa

On muuten veikeätä, kuinka rintamalinjat ARA-asuntojen ylituloisuusongelman kanssa ovat kummallisesti väärin päin. Yleensähän kokoomus on ajanut sitä, että kaupungissa tehdään tilaa rikkaille ja vasemmisto on halunnut puolustaa köyhiä. Luulisi siis kokoomuksen olevan sitä tyytyväisempi, mitä enemmän ARA-asunoissa asuu”hyviä veronmaksajia” ja vasemmiston puolustavan edes näitä asuntoja köyhille kuuluvina. Vasemmisto kuitenkin puolustaa rikkaiden oikeutta asua ARA-asunnoissa ja kokoomus vastustaa.

Segregaation torjumisessa ARA-politiikan keinoin on toinenkin ongelma. Pahinta segregaatiossa on huono-osaisten asuinalueiden, erilaisten köyhyystaskujen synty. Tammisalon kaltaiset rikkaiden ghetot eivät ole yhtä haitallisia, vaikka yhteiskunnallisen koherenssin kannalta olisi hyvä, ettei sellaisia syntyisi. Kalleimmat segregaation torjumiseen suunnatut keinot tähtäävät kuitenkin varakkaiden keskittymien hajottamiseen. Köyhyystaskujen syntymistä ne torjuvat huonosti, koska ei ole tapaa ohjata hyväosaisia huono-osaisten asuinalueille.

[diminutiivisesti puutarhatontunkuvatukseksi nimittämäni Vihreiden Grand Old Man (anteeksi anglismi) Osmo Soininvaara blogissaan 20.9.2020 julkaisemassaan merkinnässä Segregaatio on viheliäinen ongelma] 

[PS. Soininvaara mielestäni kalastelee merkinnällään maahanmuuttokriittisyyden sameissa vesissä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti