maanantai 14. syyskuuta 2020

S ”Jokaisessa puolueessa on erikoisjeppejä”, Rydman sanoo

Mutta entä perussuomalaisten poikkeukselliset ulostulot?

Istuvista kansanedustajista ja mepeistä kolme – mukaan lukien puolueen puheenjohtaja – on tuomittu kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Kansanedustaja Ano Turtiainen tuomittiin julkisesta yllyttämisestä rikokseen, kun tämä sosiaalisessa mediassa kutsui SPR:n vastaanottokeskuksiin tehtyjä polttopulloiskuja turvallisuudelle tärkeiksi eliminointitehtäviksi. Jälkeenpäin hän sanoi, että ”tässä porukassa tämä tuomio on vain sulka hattuun”. Kansanedustaja Juha Mäenpää on poliisitutkinnassa rinnastettuaan eduskunnassa pitämässään puheenvuorossa maahanmuuttajat vieraslajeihin, joiden leviäminen on torjuttava.

”Jokaisessa puolueessa on erikoisjeppejä”, Rydman sanoo.

”Puolueita pitäisi arvioida ennen kaikkea sen perusteella, mitä niiden johto edustaa ja kuinka hyvin johto saa paletin pidettyä kasassa. On aika epäreilua, jos puolueesta tehdään johtopäätöksiä yksittäisten kansanedustajien perusteella.”

Kuitenkin juuri Halla-ahon omat tekstit muodostuivat viime kevään hallitusneuvotteluissa taakaksi perussuomalaisille. Ennen poliittisen uransa alkua kirjoittamissaan teksteissä Halla-aho on todennut muun muassa, että ”ohikulkijoiden ryöstely ja verovaroilla loisiminen on somalien kansallinen, ehkä suorastaan geneettinen erityispiirre” ja toivonut, että maahanmuuttajien tekemien raiskaukset kohdistuisivat vihervasemmistolaisiin naisiin.

Halla-aho kieltäytyi pitkään irtisanoutumasta vanhoista kirjoituksistaan, mutta viime keväänä hän myönsi, että osa kommenteista on ollut ”tyhmiä ja harkitsemattomia”.

Rydman katsoo, että Halla-aho ja muu puoluejohto ovat riittävällä tavalla puuttuneet sopimattomuuksiin.

”Hyvänä esimerkkinä puolueen nuorisojärjestö, jossa on vähän levotontakin liikehdintää. Kyllä puolueen puheenjohtaja on vetänyt rajaa sille, mikä on puolueen linja.”

Rydman viittaa Ps-nuorissa vaikuttaviin, rotuoppia julistaviin etnonationalisteihin. Heidän kielenkäyttönsä on ollut niin kovaa, että Halla-aho joutui paimentamaan järjestöä. Halla-ahon mukaan ”fasististen ja kansallissosialististen” näkemysten esittäminen vahingoittaa puoluetta. 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 1.2.2020 julkaistussa Jarno Hartikaisen kirjoittamassa lauantaivieras-artikkelissa Päätös näyttää perus­suomalaisille ovea oli suuri virhe, sanoo kokoomuksen Wille Rydman.]

[PS. Voit niin halutessasi käydä lukemassa blogistani 13.6.2017 eli juuri Perussuomalaisten hajottua julkaisemani blogimerkinnän Höpinöitä Halla-ahosta.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti