tiistai 29. syyskuuta 2020

S Asevelvollisuus on tasa-arvokysymys

7. Asevelvollisuus ei ole tasa-arvokysymys.

Toisinaan meille kerrotaan, että yhdenvertaisuus on armeijan yhteydessä epäolennaista, koska kyse on maanpuolustuksesta eikä tasa-arvosta. Päättäjäportaassa tällaista kantaa edustavat esimerkiksi puolustusministerinä toiminut Jussi Niinistö ja kenttäpiispa Pekka Särkiö.

Logiikka ällistyttää. Näin ajatellenhan sitten voisimme rekrytoida ulkoministeriöön pelkkiä miehiä, koska ”kyse ei ole tasa-arvosta vaan ulkopolitiikasta”. Sama koskee luonnollisesti kaikkia ammattialoja.

Yhdenvertaisuus pitää tietysti ottaa huomioon kaikkialla, eikä mikään ala saa julistautua vyöhykkeeksi, joka sallii rasismin tai seksismin.

Ihan heti ei unohdu sekään, mitä Jussi Niinistön erityisavustajana toiminut ja Aliupseeriliittoa puheenjohtanut Petteri Leino julisti: väite asevelvollisuuden epätasa-arvoisuudesta on ”härski valhe”.

Jos palvelukseen pakottaminen vankilan uhalla sukupuolen vuoksi ei kelpaa tasa-arvo-ongelmaksi, sitten ei kyllä mikään muukaan. Tällä logiikalla joka ikinen tasa-arvorikkomus on harhaa. 

[Arno Kotro blogissaan 5.2.2020 julkaisemassaan Suomen nykyistä asevelvollisuusjärjestelmää koskevia onnettoman huonoja väittämiä käsittelevässä merkinnässä Hölmöimmät lausunnot, TOP 10]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti