Kiinan ihmisoikeuksista kysyttäessä seuraa puolustuspuhe siitä, miten jättimäistä kansaa on vaikea johtaa, miten yhteiskunnat ovat erilaisia ja miten Kiinassa, toisin kuin vaikka Amerikassa, ihmisillä on varallisuudesta riippumatta riisiä, koulutusta ja terveydenhuoltoa.
Demokratia ja vapaus ovat Harlinin mielestä suhteellisempia käsitteitä kuin hyvinvointikuplassa elävät suomalaiset ymmärtävät.
– Ainakaan tähän mennessä kukaan ei ole keksinyt parempaa keinoa pitää Kiinan valtava ihmismassa koossa kuin se, että on aika voimakas johto, joka tiettyyn pisteeseen asti sanelee, miten ihmiset yhteisöissään elävät.
[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 14.6.2020 julkaistussa Sanna Vilkmanin kirjoittamassa uutisartikkelissa Renny Harlin ikävöi kotiin Kiinaan ja halveksuu Hollywoodia: "'Siellä en ikinä tiennyt, tarkoittaako kukaan mitä sanoo".]
[Harlinin
on pakko kohdella Kiinan nk. kansantasavaltaa mielin kielin, sillä
Kiinan sensorit ovat melko tarkkoja siitä, millaisia elokuvia maassa saa
tehdä. Ja siitä, ettei millään lailla arvostella maata diktatorisesti hallitsevan Kiinan kommunistisen puolueen oikeutta valtaan.]
Kolmas syy Rennylle kohdella Kiinan kansantasavaltaa mielin kielin ovat ne megadollarit, joita Kiinan kansantasavalta siitä hyvästä hänelle maksaa.
VastaaPoistaNiin varmaan.
Poista