perjantai 24. huhtikuuta 2020

S Neuvostoliitto liioitteli ilmavoittojensa määrää Talvisodassa varsin rajusti

Neuvostoliitto ilmoitti ampuneensa alas 427 suomalaiskonetta, mutta Suomessa ei ollut edes yhteensä niin paljon koneita.

Todelliset tappiot olivat 62 tuhoutunutta ja 35 vaurioitunutta lentokonetta. Kaikkiaan 72 lentäjää kaatui tai katosi. Kolme heistä kaatui lentokenttien pommituksissa.

[Näin oli lausuttu Apu-lehdessä joskus julkaistussa Jukka Halosen kirjoittamassa artikkelissa Ilmasota: Lentäjä-ässä Hans Wind pudotti 75 vihollista – Talvisodassa Neuvostoliiton ylivoima jopa 20-kertainen.]

2 kommenttia:

  1. Sama juttu Korean sodassa:
    sinne lähetetyt neuvostoliittolaiset MiG-15 -lentäjät ilmoittivat pudottaneensa USAn F-86 Sabre-hävittäjiä enemmän kuin Koreaan oli lähetettykään.

    Nythän siellä kansaa valistetaan suomalaisten Itä-Karjalassa tekemästä kansanmurhasta, jossa käytettiin kaasukammioita kuin Auschwitzissa ikään.
    Mukava ja rehti naapuri tuo Venäjä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melkein toivoisi Kiinan valloittavan osan Venäjästä.

      Jukka Piipponen kertoo uusimmassa kirjassaan Lauri Hämäläisestä yhdessä kohdassa valvontakomission tyypeistä ja siitä, kuinka monta merkintää oli neuvostoliittolaisen sotalentokoneen rungossa merkkinä siitä, kuinka monta suomalaiskonetta sillä oli muka pudotettu.

      Poista