torstai 9. huhtikuuta 2020

S Marinin hallituksen toimista koronaepidemian suhteen

Tämän takia en luota millään tasolla Marinin hallitukseen koronakriisissä. Hallitus valehtelee jatkuvasti ja sen tiedotus on salailevaa, poukkoilevaa ja epäjohdonmukaista.

Sanna Marin valehteli, että Suomi on varautunut hyvin ja esimerkiksi suojavarusteita riittää kyllä kaikille. Ei kestänyt montaa viikkoa, niin huomasimme selkeästi, miten nämä asiat olivat aivan yhtä tyhjiä kuin lupaukset vappusatasista. Hallitus ja Suomi eivät olleet todellakaan varautuneita.

Ja kun Marinin valhe tulee ilmi, hän ryhtyy tietysti vierittämään vastuuta muille, kuten edellisille hallituksille, kunnille ja yksityisille toimijoille. Hallitus ei voi tehdä koskaan mitään väärin, eikä sitä saa ainakaan kritisoida, jos se tekeekin jotain väärin. Annetaan hallitukselle työrauha ja niin edelleen.

Jos syynä huonolle varautumiselle on esimerkiksi Kataisen tai Sipilän hallitus, olisi herättänyt paljon enemmän luottamusta, että Marin sanoo sen suoraan. "Valitettavasti Suomi ei ole varautunut, koska Sipilä ja Katainen. Teemme parhaamme korjataksemme tilanteen." Sen sijaan sanotaan "Suomi on varautunut hyvin, ei syytä muuttaa hallitusohjelmaa."

On paljon parempi myöntää rehellisesti paskan olevan housuissa kuin esittää, että kaikki on hyvin, kun asiat eivät ole hyvin. Ongelmien myöntäminen on ensimmäinen askel niiden ratkaisemiseksi.

Vasemmistohallitus sanoi, että korjataan edellisten hallitusten virheet. Nämä virheet siis ilmeisesti olivat hallituksella tiedossa. Minkä takia niitä virheitä ei sitten korjattu, vaan virheiden korjaamisen sijasta panostettiin enemmän omien kavereiden suojatyöpaikkoihin, ilmastorahastoihin, kehitysavun nostamiseen, al-Holin pakolaisiin ja niin edelleen?

PS. En digannut myöskään Kataisesta, Stubbista, Sipilästä, Soinista tai Petteristä, kuten varmasti jokainen tätä seinää seurannut tietää.

[liberaali Jiri Keronen Facebookissa 8.4.2020. Ulostuloonsa liittyy Ilta-sanomat -lehden uutisartikkeli Pääministeri Marin syyttää kuntia heikosta varautumisesta kriisiin – vääntö suojavarusteista jatkuu.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti