tiistai 14. huhtikuuta 2020

S Karjuvasta "työvoimapulasta"

Usein mediassa toistetun lauseen mukaan Suomessa on työvoimapula. Tommi ei allekirjoita väitettä.

– Ei missään tapauksessa. Ei ole mitään työvoimapulaa, vaan meillä on pulaa oikeista työpaikoista joihin meidän pitäisi työllistää suomalaisia.

Työvoimapulasta on puhunut myös nykyinen työministeri Tuula Haatainen (sd.), joka ilmoitti tammikuussa työ- ja elinkeinoministeriöön perustetusta työperäisen maahanmuuton yksiköstä. Haataisen mukaan osaavan työvoiman saanti on Suomessa vaikeutunut ja monella työnantajalla olisi ”huutava pula työntekijöistä.”

Tommin mukaan työministerin lausunnot ovat irrallaan todellisuudesta.

– Ministeri Haataisella ei selvästikään ole käsitystä siitä, miten Suomi toimii tällä hetkellä. Tänne ei pitäisi tuoda yhtään ulkomaalaista työntekijää lisää. Se vain tarkoittaa, että entistä enemmän kantasuomalaisia pysyy työttömänä. Ulkomailta on tietysti aina mahdollisuus saada halpatyövoimaa yrityksille, mutta ei siitä ole apua suomalaiselle työttömälle. 

[Näin oli lausuttu Suomen uutisissa 12.4.2020 julkaistussa Matti Matikaisen kirjoittamassa artikkelissa Tommi on turhaan etsinyt töitä jo kuusi vuotta: ”Suomessa ei ole mitään työvoimapulaa, vaan meillä on pulaa oikeista työpaikoista, joihin pitäisi työllistää suomalaisia”.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti