sunnuntai 19. maaliskuuta 2017

Mitä uusnatsien fyysinen hakkaaminen aiheuttaa {S}

Fyysinen hakkaaminen ei natseja pysäytä, itseasiassa se tekee jotain päinvastaista. Väkivalta ei koskaan saa suurta yleisöä puolelleen ja tekemällä natseista väkivallan uhreja, teemme heistä jotain todella vaarallista: sympaattisia uhreja.

Natsi-termin vaarallisuus on jo vesitetty antamalla tämä nimike herkästi joka toiselle ihmiselle, mutta se vesittyy entisestään jos yleisön tietoisuudessa natsien vastustajat ovat omankädenoikeutta jakelevia öykkäreitä.

Toiselta kantilta katsottuna Punch a nazi-tyylinen kuuma vastarinta on omiaan vahvistamaan todellisia natsiliikkeitä sisältäpäin. Jos liikettä vastaan hyökätään ulkoa, hyökkäyksen pitää tuhota liike tai se vain vahvistaa sitä. Liikkeen sisälle muodostuu taisteluhenkeä ja yhteenkuuluvuutta kiitos yhteisen vaarallisen vihollisen. Sisäisen kähinöinnin ja pelleilyn sijaan, liike yhtenäistyy.

Jos jotain, natsien hakkaaminen vain auttaa natsien nousua kohti salonkikelpoisuutta ja tekee heistä yhtenäisen rintaman. Hienoa työtä. 

[Näin oli lausuttu Tämä päivä -blogissa 10.2.2017 julkaistussa merkinnässä Saako natsia lyödä ja onko väkivalta koskaan oikeutettua.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti