tiistai 30. elokuuta 2016

Turvapaikanhakijat ja islaminusko heidän keskuudessaan {S}

Mitä tulee maassamme pakolaisina oleskelevaan väestöön, on sen palaaminen lähtömaihinsa tilanteen rauhoituttua tietysti sen ensisijainen velvollisuus. Mikäli jotkut haluavat jäädä ja ovat ansioillaan osoittaneet itsensä tarpeellisiksi ja toivottaviksi maan asukkaiksi, on heidät tietenkin syytä ottaa kansalaisiksi ja muussa tapauksessa ei.

Islaminusko ei kuulu minkään kansanryhmän synnynnäisiin tunnusmerkkeihin eikä myöskään ole verrattavissa useimpiin muihin uskontoihin, vaan on luonteeltaan kaikki elämänalueet kattava yhteiskunnallis-poliittinen liike, jonka kannattajat eivät suvaitse muita uskontoja, saati tunnusta niitä tasavaroisiksi. Se on tästä näkökulmasta katsoen verrattavissa totalitaarisiin poliittisiin liikkeisiin, jollaisia on monissa Euroopan maissa kielletty.

Yksittäiset muslimit saattavat toki olla sopeutumiskykyisiä ja –haluisia ihmisiä, joiden maahanmuuttoa ei ole heidän viiteryhmänsä perusteella pidettävä mahdottomana.

Tässä, kuten muuallakaan ei yksilöä koskevaa ennakkoluuloa saa sekoittaa siihen ennakkotietoon, joka meillä on laajemmista ryhmistä. Tätähän tieteellinen ajattelu, kuten myös normaali säädyllisyys edellyttävät.

[Timo Vihavainen 9.8.2016 mm. homoseksuaalia poliitikkoa Sebastian Tynkkystä koskevassa blogimerkinnässään Ajatusrikoksia?]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti