keskiviikko 24. elokuuta 2016

Mitä äärisuvaitsevaisuus todella on {S}

"Yksi ääriajattelun vaarallisimpia muotojahan on äärisuvaitsevaisuus ja sen jonkunlaisena prototyypin edustajana voi esitellä jälleen kerran Eva Biaudetin."

Mainio kirjoitus. Jos nyt kuitenkin vähän saivartelen tuosta äärisuvaitsevaisuudesta, jossa ei ole suvaitsevaisuutta sen enempää kuin kansandemokratioissa oli demokratiaa. Tässä tapauksessa kyse näyttäisi olevan jokseenkin pohjattomasta itsekeskeisyydestä, joka tekee mahdottomaksi itsensä tarkastelun objektiivisen ulkopuolisen silmin. Ja se tekee mahdottomaksi niin itsekritiikin kuin omien motiivien tarkastelun kuin omien tahtoilemisten käytännön vaikutusten arvioinnin puhumattakaan niistä käytännön vaikutuksista piittaamisesta. Niinpä tällainen henkilö luo omassa mielessään uhkakuvia, pitää niitä totena ja toimii niiden mukaisesti. Tuo Annassa kerrottu raivokohtaus, joka syntyi täysin provosoimatta, kertoo selvästi miten tuollaisen henkilön ajatusmaailma toimii. Tuollainen henkilö ei ota vastaan mitään informaatiota, joka saattaisi kyseenalaistaa hänen omat tuntemuksensa ja mielipiteensä. Huolestuttavaa on, että tuollaisia on julkisissa viroissa julkisia varoja käyttämässä ja vaikuttamassa muiden ihmisten elämään.

[Tällaista oli lausunut nimimerkki "Strix Senex" 18.6.2016 Yrjöperskeles-blogin merkinnän Hyvän ihmisen prototyyppi lukijakommenteissa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti