sunnuntai 14. elokuuta 2016

Animaliointi ei aina ole eläinten asialla {S}

Esimerkiksi turkistarhauksen kohdalla ongelmana on globaali kysyntä. Ja jos esimerkiksi Suomi lopettaa toiminnan, tilanne on sen parempi kiinan turkistarhoille. Joissa olosuhteet ovat vielä pahemmin. Tässä mielessä monessa tapauksessa kysymys ei ole vain eläinten hyvinvoinnista tai kokonaiskuvasta vaan siitä että teemmekö "me" niin. Tällä suojellaan ikään kuin maan kansalaisten moraalisuutta hieman samanlaisella tavalla kuin millä joissain hindumaissa jotkin pahana nähdyt työt teetetään jollain paarialuokalla.[...]

Tämänlaisesta loukusta löytyy joskus hyvinkin erikoisia esimerkkejä. Esimerkiksi Animalia joutui ensin taistelemaan että Särkänniemen delfinaario on suljettava. Kun tässä onnistuttiin, vastaan tuli tilanne jossa delfiinit jotka eivät tuota rahaa olisi lähetetty vielä huonompiin oloihin. Ja siksi nyt Animalialla on taistelun alla se, että taloudellisesti kannattamattomia delfiinejä ei lähetettäisikään kreikkaan vaan ne jäisivät yhä niihin Suomen delfinaarion oloihin. On selvää että ilman delfinaarion tuomaa rahoitusta eläinten hyvä hoito on vähemmän motivoitua ja täten vaikeampaa. (Osa toki uskoo että ihmiset olisivat vapaaehtoisesti hyviä. Suhtaudun tämänlaisiin hyvin kyynisesti.) Samaan aikaan Animalia on toki halunnut kieltää delfinaariot koko EU:n alueelta. Joten kysymys on, että jos ne kaikki pitää lopettaa niin mihin ne delfiinit laitetaan? Delfiinejen siirtämistä paikasta toiseen tuntuu olevan ratkaisu ja tässä unohtuu se, että joka ikinen paikka on se josta delfiinit halutaan myös siirtää pois.

[Tuomo "Squirrel" Hämäläinen 29.6.2016 bloginsa merkinnässä Eläinsuojelun suojausloukut]

2 kommenttia:

  1. Harvoin itse itseään eläinten ystäviksi kutsuvat tietävät paljoakaan eläimistä sen enempää kuin mitä ovat televisiosta katsoneet. Aivan samalla tavalla kuin monet keski- tai yläluokkaan kasvaneet nuoret radikaalit eivät tiedä mitä todellinen köyhyys tarkoittaa. Hekin tietävät siitä pääasiassa vain sen, mitä he ovat keskuudessaan fantasioineet. Tällä tavalla saadaan aikaiseksi vihreitä ja tulipunaisia liikkeitä.

    VastaaPoista