maanantai 28. helmikuuta 2022

S Suomessa ei ole kansallista ohjetta lumitilojen suunnitteluun, ja tämä kostautuu lumisina talvina

Suomessa ei ole tahoa, joka vastaisi siitä, että lumelle jätetään tilaa.

– Meillä on aina ajateltu niin, että talvella jätetään muutama pysäköintiruutu pois käytöstä tai viheralueelle laitetaan se lumi. Mutta kun se viheralue pienenee samanaikaisesti, niin myös käyttöpaine kasvaa niille vähäisille alueille, mitä on rakennetussa ympäristössä.

Samanaikaisesti kun lumelle tarvitaan tilaa, jäävät käyttöalueet liian pieniksi.

Kuusiniemi kertoo, ettei Suomessa ole kansallista ohjetta lumitilojen suunnitteluun. Viherympäristöliiton hallituksessa istuva Kuusiniemi kertoo liiton kiinnittäneen huomiota ongelmaan jo viime vuosikymmenellä.

[Näin oli lausuttu Ylen sivuilla 27.2.2022 julkaistussa Tanja Heikkosen ja Sanna Kähkösen kirjoittamassa artikkelissa Lunta on nyt joka paikka täynnä ja se on kaupunkisuunnittelun ahneuden syy – asiantuntija: lumitilojen suunnitteluun ei ole edes ohjetta.]

2 kommenttia:

  1. Eihän täällä mitään lumitiloja tarvita, kun ilmastonlämpenemisen johdosta talvemme ovat lumettomia.

    Niiden olisi pitänyt olla jo viime vuosituhannen lopulla, mutta kun tuo Äiti Luonto ei tee yhteistyötä papittariensa kanssa, vaan kehtaa vetää mattoa näiden jalkojen alta pakkasella ja lumikinoksilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä. Mutta periaatteessa voisi olla vaikea myös laskea millaiseksi paikallinen ilmasto muuttuu globaalin ilmastonmuutoksen seurauksena.

      Poista