maanantai 28. helmikuuta 2022

S Putin muistuttaa toiminnoiltaan kovasti Hitleriä

EU ja Yhdysvallat lyövät nyt Venäjälle massiivisia pakotteita. Pakotteiden ongelmana on se, ettei Venäjä tunnu niistä juuri piittaavan. Jos Venäjä piittaisi pakotteista, se ei toimisi niin kuin se toimii. Ehkä Venäjällä on jo välipuheet puhuttuna Kiinan kanssa siitä, miten maat tiivistävät taloussuhteitaan uudessa tilanteessa.

Pakotteiden lisäksi lännen, Suomi mukaan lukien, on annettava Ukrainalle kaikki mahdollinen aseapu ja muu materiaalinen apu. Putin ja Venäjä yleensä kunnioittavat vain voimaa. Jos Ukrainalla ei ole voimaa, Putin toimii kuin Hitler tai Stalin ja tekee Ukrainalle ja muille naapureilleen mitä tahtoo.

Pakotteiden keinovalikoima on laaja. Niihin kuuluvat esimerkiksi vientikiellot, pankki-, rahoitus- ja vakuutussektorin rajoitukset, maahantulo- ja kauttakulkurajoitukset ja tällä kertaa varmasti myös energia, josta Venäjä on tehnyt itselleen voimakkaan geoekonomisen aseen – Länsi-Euroopan siunauksella.

Pakotteet tulevat vaikuttamaan monen suomalaisen ja Venäjällä toimivien suomalaisyritysten elämään.

[Näin oli lausuttu Iltalehden sivuilla 22.2.2022 julkaistussa Mika Koskisen kirjoittamassa pääkirjoituksessa Putin toimii kuin Stalin ja Hitler – ja hänet pitää pysäyttää.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti