tiistai 8. helmikuuta 2022

S Loistavan polun vihollisia olivat porvareiden lisäksi vasemmistolaiset

Vuonna 1980 liike julisti aloittavansa luokkasodan Perussa. Loistavan polun joukot pitivät kylissä kansantuomioistuimia: jos isäntä oli kohdellut työläisiään huonosti, hänet teloitettiin.

Teloitukset olivat julkisia ja verisiä, usein esimerkiksi kivityksiä. Naisia ja lapsia ei säästetty. Perästä kyliin marssi armeija, joka puolestaan teloitti Loistavalle polulle apua antaneet.

Guzmán piti kenties porvareitakin pahempana vihollisenaan "revisionistisia” vasemmistolaisia, eli niitä, jotka esimerkiksi pyrkivät kompromisseihin Perun hallinnon kanssa.

Järkyttävän esimerkin tarjoaa vasemmistolainen María Elena Moyano, joka kampanjoi Perussa 80-luvulla sen puolesta, että jokainen köyhäkin lapsi saisi juodakseen maitolasillisen päivässä. Guzmánin mielestä tällainen toiminta vähensi kansan taistelutahtoa, Teivainen kertoo.

”He ampuivat hänet, räjäyttivät hänen ruumiinsa dynamiitilla ja hautajaisten jälkeen räjäyttivät vielä haudankin.” 

[Näin oli lausuttu Helsingin sanomat -lehdessä 12.9.2021 julkaistussa Sara vainion kirjoittamassa uutisartikkelissa Radikaalien kommunistien messias Abimael Guzmán on kuollut vankilassa Perussa – Loistava polku naulasi kuolleita koiria valopylväisiin ja teloitti vastustajansa.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti