tiistai 15. helmikuuta 2022

S QAnon-liike pitää presidentti Trumpia kyvyiltään lähes rajattomana maailman pelastajana

Jos Trump olisi normaali poliitikko, olisi hän jo aikaa sitten tarttunut asiaan ja kieltänyt koko Q:n olemassaolon. Mutta hänen luonteelleen on täysin sopivaa pitää yllä ja rohkaista joukkoa, joka pitää häntä kyvyiltään lähes rajattomana maailman pelastajana. Trump on rohkaissut Q-uskovaisia retwiittamalla heidän viestejään ja kysyttäessä myös kehunut heidän isänmaallisuuttaan. Varoen toki tarkasti vahvistamasta tai kieltämästä QAnonin olemassaoloa. Nyt liike on kasvanut siihen kokoon ja kiihkeyteen, että kielto ei enää juurikaan vaikuttaisi. Sitä pidettäisiin vain Trumpin hämäyksenä deep staten suuntaan.

Taustatarinan synteettisyydestä todistaa vahvasti myös se, että jos Q todella kertoisi asioita, joita seuraajat uskovat hänen kertovan, olisi kyse salaisten asioiden julkistamisesta. Tämä taas olisi lainvastaista toimintaa, mutta mitään merkkiä vastatiedustelun tai lainvalvonnan tutkimuksista Q:ta vastaan ei ole tiedossa.

Tällä hetkellä Valkoisen talon vakionarratiivi QAnonin suhteen on, että heillä on muutakin tekemistä, kuin käsitellä tällaista asiaa ja QAnon on esillä vain koska liberaali median vatvoo sitä pyrkimyksenään vahingoittaa Trumpia. Havainnolle siitä, että nimenomaan liberaali media on pitänyt aiemmin asiaa esillä, löytyy tukea tutkimuksesta. Alkuvuodesta tehty kysely kertoo, että QAnon tiedettiin parhaiten liberaalien demokraattien joukossa. Tuore kysely sitten kertoo, että kolmasosa republikaaneista pitää QAnonia suurimmalta osaltaan totena ja vajaa neljäsosa osittain totena. Ei siis mikään ihme, että kongressivaalien ehdokasasettelun myötä nousi esiin lukuisa joukko Q-henkisiä republikaaniehdokkaita, joista joku pääsee melko varmasti myös läpi. 

Sinällään QAnonin kaltaine tarina sopii täydellisesti hengeltään Trumpin kampanjan keskeiseen viestiin, joka vakuuttaa Bidenin tuhoavan Yhdysvallat, jos hänet valitaan. Joka tapauksessa QAnonin kasvu kukoistukseen on yksi kohta lisää Trumpin syntilistaan demokratian vastaisista toimista.

[Näin oli lausuttu Väkivallaton maanpuolustus ja sen henki  -blogissa 3.9.2020 julkaistussa merkinnässä QAnon - täydellinen salaliittoteoria.]

[...Huomattakoon, että siteeraamani blogimerkinnän tullessa julki Donald Trump oli vielä jonkin aikaa oleva virassaan Yhdysvaltain presidenttinä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti