sunnuntai 2. elokuuta 2020

S Varsin monet suomalaiset ovat olleet orjia

Entäpä mitä kertoo Niiniluodon feministitutkijoille suosittelema kriittinen tieteellinen realismi suomalaisten osuudesta orjakauppaan tai suomalaisista mustien orjien isäntinä. Pikkupoikana vitsailtiin, että maailman lyhyimmät kirjat olivat ”Hitlerin hyvät teot” tai ”Biafralainen keittokirja”. ”Suomalaisen valkoisen miehen historiallinen taakka mustan väestön orjuuttamisessa” olisi myös tällainen ehdokas maailman lyhyimmäksi kirjaksi.

Puoli vuosikymmentä sitten valmistui tutkimus suomalaisista orjista, jossa kerrottiin novgorodilaisten saaneen muhkeita tienistejä keskiajalla heidän myytyään Suomesta ryöstämiään erityisen haluttuja valkotukkaisia ja sinisilmäisiä lapsia ja naisia islamilaisen umman piiriin (seksi)orjiksi. Teemu Keskisarja on viitannut Ison Vihaan ja todennut Suomesta viedyn pahimpina vuosina enemmän orjia suhteutettuna väestömäärään kuin yhdestäkään Afrikan maasta.

[Näin oli lausuttu Mikko Paunion blogissa 28.6.2020 julkaistussa merkinnässä Somalit vuosisatojen ajan orjakauppiaina ja -isäntinä.]

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti